avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... neconstitutionalitate impozit forfetar
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

neconstitutionalitate impozit forfetar

buna ziua !

Am o firma la care am indeplinit toate demersurile de radiere: dizolvare, lichidare, radiere. Instanta, la fond, a emis o sentinta civila prin care dispune radierea din ONRC. Partea proasta este ca DGFP a atacat-o cu recurs pe motiv de neplata impozit forfetar aferent anului 2009.
Ideea este urmatoarea : as dori in recurs sa introduc o actiune prin care sa invoc neconstitutionalitatea acestui impozit forfetar.
Cine ma ajuta ?
Cel mai recent răspuns: ratoiui , utilizator 12:25, 22 Iunie 2010
Dar de unde ai aflat ca impozitul forfetar ar fi neconstitutional? Iti dai seama ca o asemenea hotarare ar face fericiti o gramada de oameni carora le-a fost oprit impozitul forfetar?
Daca aflii de hotarare, astept si eu sursa si o listez cu cele mai mari caractere dupa care o afisez in fata ANAF-ului!!!=D>
ideea este urmatoarea : as dori in recurs sa introduc o actiune prin care sa invoc neconstitutionalitatea acestui impozit forfetar.

Bineinteles ca nu puteti castiga cu asemenea argumente ci tot pe prevederile legii 31/1990
Radierea s-a admis in baza Certificatului de atestare fiscala sau nu ?
Corect. Dar, orice impozit care se plateste are un anumit termen, pana pe data de 25 ale lunii urmatoare. In momentul in care am ridicat certificatul de atestare fiscala
nu erau instituite sumele. Pana s-a dactilografiat hotararea, pana s-a comunicat, au fost instituite sumele, motiv de a face recurs DGFP.
Oricum multumesc de interes, dar m-as fi asteptat sa fie interesati de acest subiect avocatii sau juristii care sunt pe forum. Mi se pare imposibil sa nu fie o portita !!!
Imi cer scuze, dar cred ca v-ati grabit in a trage concluzii. Am scris ca as dori in recurs sa introduc o actiune prin care sa invoc neconstitutionalitatea acestui impozit forfetar si nu ca ar exista o asemenea hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl dizolvat la 30.04.2009 plateste impozit forfetar? kleytos kleytos un SRL a depus la ORC o hotarare a adunarii generale (asociat uniuc) privind dizolvarea. asta s-a intamplat inainte de introducerea impozitului minim. la ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate cu datorii nedeclarate biaioana biaioana Buna ziua, In cazul unei soc com cu un singur asociat procedura de dizolvare pare a fi simpla, se completeaza o cerere, se duce un certificat fiscal de la Adm ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)