In blocul nostru proprietarii apartamentelor cu centrala proprie doresc sa plateasca salariul administratorului la jumatate deoarece sustin ca avand centrala administratorul nu are ce calcule sa faca si deci timpul de munca este injumatatit. Este posibil acest lucru?
Va multumesc
Scuzati-ma, dar este o meschinarie!
Administratorul se ocupa de calcule in aceeasi masura daca unii nu au gazele, apa calda si caldura la comun cu ceilalti. Ba, as zice ca asta ii creaza chiar niste dificultati mai mari prin exceptiile pe care trebuie sa le opereze.
Apoi, salariul administratorului nu este impartit pe activitati, adica nu se poate desparti calculul si plata unei facturi de 3000 lei de una de 2700 lei.
Aveti mare dreptate! Si eu consider aceasta actiune total lipsita de bun simt (metionez ca si eu detin centrala proprie si nu mi se pare normal).
Ma interesa daca pot sustine cauza prin lege, articole de lege...
In lege scrie ce atributii are un administrator, nu scrie in ce fel este platit. Asta decide comitetul executiv cu care a incheiat intelegerea, contractul.
Deci proprietarii care cer asta vor trebui sa se adreseze comitetului executiv, dar cererea lor ar echivala cu o simpla cerere de scadere a salariului administratorului, care nu se bazeaza decat pe niste criterii cu totul arbitrare.
Daca aveti un proprietar mai vehement in sustinerea scaderii salariului administratorului, oferiti-i postul de administrator. Sa faca acel proprietar munca, sigur mai grea, a unui administrator in aceste cenditii.
E mai usor sa repartizezi factura la toata lumea decat diferentiat pe consumuri individuale, pe consumuri comune, pe conductele care trec pe la cei cu centrale individuale. Apoi acel salariu care ar tine cont de numarul centralelor termice individuale ar trebui schimbat in fiecare luna in functie de numarul acestora in continua evolutie.
Montare apometre
annesis
Buna ziua,
La noi in bloc nu sunt montate apometre si consumul este pe nr de persoane, ceea ce ma dezavantajeaza.
Cum pot face ca sa montez apometre si sa ... (vezi toată discuția)