buna ziua am un ap de 5 cam in bucuresti, in care nu locuieste nimeni as dori sa/mi spuneti care sunt cheltuielile pe care eu trebuie sa le platesc. deoarece suma de plata de la o luna la alta difera si mie mi se pare foarte mate 130 de ron. comnparat cu intretinerea la 2 cam 5 pers 230 ron
va multumesc
In afara de energie electrica, gunoi si gaze si bineinteles apa pe care nu o consumati, nestand acolo, in rest aveti de platit restul cheltuielilor care se impart pe cota-parte indiviza (suprafata).
Tinand cont ca aveti un apartament de 5 camere, suprafata este considerabil mai mare decat a unuia cu 2 camere, iar ceea ce platesc cele 5 persoane pentru gunoi, electricitate si gaze compenseaza si depasesc un pic ceea ce platiti Dv.
Calculele par, la prima vedere, corecte sau...cel putin proportia.
daca la acea adresa nu sta nimeni, faceti o cerere catre presedintele asociatiei si ceri sa vi se scada persoanele de la intretinere (astfel nu veti plati gunoiul la nr persoane, eventual alte utilitati care se repartizeaza la nr persoane).
in rest se plateste: administratia, femeia de serviuciu care face curatenia pe scara, curentu de scara (iluminatul scarii), fond reparatii si rulment - daca exista...in rest daca nu este consum, nu aveti ce plati.
insa, incercati si mergeti la administrator sau presedinte si cereti sa va explice ce reprezinta suma pe care o platiti, in felul acesta va veti lamurii mai exact ce reprezinta suma de plata si ce intra la plata.
Imobil nelocuit
nicki
Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)