avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... membrii unei asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

membrii unei asociatii

Buna ziua!
Imi puteti spune daca pot fi membri fondatori ai unei asociatii non-guvernamentale 2 persoane fizice si o comuna? Daca stiti imi puteti da si un articol de lege prin care fie se interzice acest lucru sau prevede acest lucru
Cel mai recent răspuns: PetruD , utilizator 21:15, 21 Iunie 2010
LEGE nr.246 din 18 iulie 2005
pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii :

"Art. 1. - (1) Persoanele fizice şi persoanele juridice care urmăresc desfăşurarea unor activităţi de interes general sau în interesul unor colectivităţi ori, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial pot constitui asociaţii ori fundaţii în condiţiile prezentei ordonanţe."

Dupa cum vedeti mai sus o asociatie poate avea ca membrii fondatori persoane fizice si/sau juridice.

Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
PetruD, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea unui membru fondator diana23ct diana23ct Buna ziua. Am infintat anul trecut o asociatie non profit care are 3 membrii fondatori. In momentul de fata ne aflam in fata unei probleme, unul din membri ... (vezi toată discuția)
Institutii publice si private cu scop nonlucrativ firina firina [As dori sa solicit lamuriri cu privire la statutul institutiilor publice si private cu scop nonlucrativ. Imi puteti, va rog, spune daca un asezamant cultural, ... (vezi toată discuția)
Diferenta concreta intre asociatie si fundatie highlife highlife Buna ziua. As dori sa stiu care este diferenta concreta dintre o Fundatie si o Asociatie. Tot ce stim este ca infiintarea unei Fundatii costa mult mai mult ... (vezi toată discuția)