avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... inlocuirea unui membru fondator
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

inlocuirea unui membru fondator

Buna ziua. Am infintat anul trecut o asociatie non profit care are 3 membrii fondatori. In momentul de fata ne aflam in fata unei probleme, unul din membri fondatori doreste sa paraseasca asociatia.
Am dori sa facem modificarile in acte si sa inlocuim persoana care vrea sa renunte.
Intrebarea mea este cum trebuie sa procedam in aceasta conditie si daca poate fi scos definitiv un membru fondator la cererea lui?
De asemenea am vrea sa scoatem cu aceasta ocazie si cenzorul din acte, vazand ca legea nu ne obliga sa avem cenzor daca avem sub 100 de persoane inscrise in asociatie.
Va multumesc anticipat.
Madalina
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:53, 5 Februarie 2010
Buna ziua,

Tineti seama de prev. Legii nr. 246 din 18 iulie 2005 pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii
publicata in M.Of nr. 656 din 25 iulie 2005
"Art. 4. - Asociaţia este subiectul de drept constituit de trei sau mai multe persoane care, pe baza unei înţelegeri, pun în comun şi fără drept de restituire contribuţia materială, cunoştinţele sau aportul lor în munca pentru realizarea unor activităţi în interes general, al unor colectivităţi sau, după caz, în interesul lor personal nepatrimonial."
Daca inlocuiti persoana, trebuie sa modificati corespunzator Actul constitutiv si sa intrati pe procedura uzuala (vezi: "Art. 33. - (1) Modificarea actului constitutiv sau a statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul asociaţia, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 8-12").

Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

organizarea ºi funcþionarea fundaþiei S.O.S. S.O.S. Bună ziua. Am mai multe întrebări, referitoare la organizarea şi funcţionarea fundaţiei, mai precis despre raportul dintre membrii fondatori şi ... (vezi toată discuția)
Membrii unei asociatii gheorghiu.a gheorghiu.a Buna ziua! Imi puteti spune daca pot fi membri fondatori ai unei asociatii non-guvernamentale 2 persoane fizice si o comuna? Daca stiti imi puteti da si un ... (vezi toată discuția)
Numarul minim de membri fondatori ai unei asociatii. Iohanat Iohanat Care este numarul minim de membri fondatori ai unei asociatii ? (vezi toată discuția)