avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare - salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare - salariu compensatoriu

Am o nelamurire. Daca firma doreste sa ma concedieze pentru motive care nu sunt imputabile angajatului (disponibilizare), dar imi ofera in schimb un alt post in firma (post vacant in acest moment), iar eu refuz acel post vacant, firma mai este oblligata sa-mi dea salariul compensator?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eu si atat , utilizator 18:56, 21 Iunie 2010
Da.
La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
Multumesc pentru raspunsuri. Am citit Codul muncii si CCM la nivel de ramura comert. Inteleg ca ar trebui sa primesc un preaviz de 20 de zile lucratoare, in care pot veni la serviciu jumate din timp dar sa primesc salariul intreg, plus 2 salarii compensatorii. Ei m-au amenintat ca daca refuz postul propus de ei, ma dau afara fara sa-mi mai plateasca salariile compensatorii
Mai simplu decta ce v-a citat Freeelis din contract, n-am ce sa va zic.

Dar, pe ocolite, suna asa: firma va datoreaza compensarea pentru simplul fapt ca v-a concediat, fara conditii de genul: se da compensator numai la angajatii care NU au refuzat un post, ori numai la cei care au parul roscat si nevasta blonda.

Conditionarile astea de genul "daca refuzati, nu mai primiti" sunt numai in capul firmei dvs. Legea e clara si nu cuprinde astfel de conditii.

Daca nu vi se acorda, veti castiga in instanta, fara ca judecatorul sa se impiedice
de refuzul dvs.
eu si atat a scris:

Multumesc pentru raspunsuri. Am citit Codul muncii si CCM la nivel de ramura comert. Inteleg ca ar trebui sa primesc un preaviz de 20 de zile lucratoare, in care pot veni la serviciu jumate din timp dar sa primesc salariul intreg, plus 2 salarii compensatorii. Ei m-au amenintat ca daca refuz postul propus de ei, ma dau afara fara sa-mi mai plateasca salariile compensatorii

Acordarea salariilor compensatorii nu este conditionata decat de incetarea c.i.m. din motive neimputabile salariatului.
Faptul ca dvs ati refuzat un post nu le da dreptul de a invoca sau de a refuza plata acestor salarii compensatorii.

Alte discuții în legătură

Somaj cu sau fara plati compensatorii andrea_palko andrea_palko Buna ziua, Am fost anuntata ca mi se desfiinteaza postul in care lucrez si ca voi fi trimisa in somaj, intrebarea mea este: am dreptul la ceva plati ... (vezi toată discuția)
Contract determinat si propunere de incetare cu acordul partilor JR_23 JR_23 Buna seara, A 2-a oara mi-a fost prelungit contractul determinat a fost pe 6 luni(pana in 15 .12) nu la mult timp dupa aceasta ...activitatea firmei in ... (vezi toată discuția)
Salariul compensatoriu lala21 lala21 In functie de ce se acorda numarul de salarii compensatorii si ce este de facut in cazul in care firma refuza sa le plateasca. Va multumesc. (vezi toată discuția)