1. Salariile compensatorii se acorda in baza prevederilor CCM aplicabil la unitatea dvs.
2. In CCMUNN pe anii 2007-2010 se prevede cel putin un salariu compensator:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
3. Daca in CCM la nivel de unitate sau de ramura sunt prevazute mai multe salarii compensatorii le veti primi pe acestea.
4. Daca angajatorul refuza sa le plateasca va adresati Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Somaj
Anacrsitina
Buna ziua,va rog sa imi spuneti,daca trimiterea in somaj inseamna si obligatia legala din partea patronului ,sa plateasca salarii compensatorii? (vezi toată discuția)
Concediere
Claudialine
Buna ziua
Am fost concediata pe motive care nu au tinut de persoana mea( situatia financiara a firmei). Nu am primit la plecare niciun salariu compensator. ... (vezi toată discuția)