avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul compensatoriu

In functie de ce se acorda numarul de salarii compensatorii si ce este de facut in cazul in care firma refuza sa le plateasca.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:32, 29 Decembrie 2009
1. Salariile compensatorii se acorda in baza prevederilor CCM aplicabil la unitatea dvs.
2. In CCMUNN pe anii 2007-2010 se prevede cel putin un salariu compensator:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
3. Daca in CCM la nivel de unitate sau de ramura sunt prevazute mai multe salarii compensatorii le veti primi pe acestea.
4. Daca angajatorul refuza sa le plateasca va adresati Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Anacrsitina Anacrsitina Buna ziua,va rog sa imi spuneti,daca trimiterea in somaj inseamna si obligatia legala din partea patronului ,sa plateasca salarii compensatorii? (vezi toată discuția)
Concediere-desfiintarea postului lalabanciu lalabanciu Buna ziua! Un salariat care primeste preaviz de concediere pe motiv de desfiintarea postului, poate sa ceara societatii un salariu compensatoriu conf. ART.78. ... (vezi toată discuția)
Concediere Claudialine Claudialine Buna ziua Am fost concediata pe motive care nu au tinut de persoana mea( situatia financiara a firmei). Nu am primit la plecare niciun salariu compensator. ... (vezi toată discuția)