1. Nu patronul TRIMITE in somaj, nu are el aceasta competenta desi si-o aroga. Beneficiati daca indepliniti conditiile legale iar indemnizatia de somaj este platita de stat.
2. Daca ati fost concediata din motive neimputabile dvs. angajatorul este obligat sa va plateasca salarii compensatorii conform CCM la nivel de unitate sau ramur. Daca nu aveti astfel de CCM atunci se aplica prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
3. Faceti o cerere catre angajator sa va dea salariile compensatorii iar daca refuza il actionati in judecata la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Concediere
Claudialine
Buna ziua
Am fost concediata pe motive care nu au tinut de persoana mea( situatia financiara a firmei). Nu am primit la plecare niciun salariu compensator. ... (vezi toată discuția)