Buna ziua
Am fost concediata pe motive care nu au tinut de persoana mea( situatia financiara a firmei). Nu am primit la plecare niciun salariu compensator. Am inteles ca in conformitate cu o anumita lege( cred ca legea 76 din codul muncii) ar trebui sa primesc minim un salariu compensator. Tin sa precizez ca firma are peste 21 angajati. Am facut o cerere catre conducerea firmai prin care am solicitat acest drept( minim un salariu compensator). Nu am primit niciun raspuns. Ce ar trebui sa fac mai departe? Cui trebuie sa ma adresez?
P.S Ce motive legale ar putea invoca firma respectiva pentru a nu imi acorda acest drept banesc?( ce portite de scapare ar avea)?
Va multumesc!
Astept cu nerabdare raspuns !
C.B
Chemati in judecata angajatorul. Chiar daca nu aveti CCM pe unitate trebuie sa respecte CCM ramura sau national. Nu poate justifica refuzul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxa de timbru.
1. Este vorba de art.78 din Contractul colectiv de munca unic la nivel national (CCMUNN) pe anii 2007-2010:
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
2. Il puteti da in judecata la Tribunalul din judetul in care domiciliati. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe. Castigati sigur.