avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovituri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovituri

Buna ziua. Va rog sa ma scuzati daca cumva nu am postat in sectiunea potrivita.

Am primit in ultima vreme amenintari verbale de la fostul prieten al iubitei mele.
Pot sa il dau in judecata in caz ca acest imi da un pumn / palma / etc ? Deasemenea, cam ce suma i-as putea cere ca si daune morale? De ce dovezi as avea nevoie ca sa castig in instanta ?

Multumesc.
Alex Marlea
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
alex_marlea, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex_marlea , utilizator 19:51, 21 Iunie 2010
Daca va loveste puteti sa ii faceti plangere penala pt lovire
Aveti nevoie probabil de martori certificat medicolegal etc
Sper sa nu ajungeti totusi in situatia aceasta
Bafta
Daca va loveste, urmeaza sa scoateti certificat medico-legal si apoi sa formulati plangere penala pentru lovire sau vatamare (depinde cate zile de ingrijiri medicale aveti).
Ca dovezi puteti prezenta inscrisuri si martori.
Cat priveste cuantumul daunelor morale...acestea tin de cat de afectat ati fost si ce suferinte ati avut.
Din punctul meu de vedere insa incercati sa evitati astfel de probleme.Suna ca si cum l-ati provoca doar pentru a obtine niste bani.;)Mai bine sa nu ajungeti acolo.
Cu stima,
av.M.Hornea
Puteti sa depuneti plangere si pentru amenintarile primite, in acest fel si sa preintampinati eventualelele violente.Daca totusi veti fi lovit , la fel, depuneti plangere si puteti cere si despagubiri...insa este mai bine sa nu ajungeti acolo.Ca probe in asemenea cazuri sunt importanti martorii in special.
Total de acord cu dumneavoastra. Nu urmaresc nici o suma de bani in special, dar consider ca asta l-ar potoli. Daca nu primesc nici o zi de ingrijiri medicale are vreun sens sa il dau in judecata? Deasemenea, la chemarea politiei, cu cativa martori i se face dosar penal?
Multumesc.
Alex Marlea
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
alex_marlea, utilizator
Nu conteaza neaparat numarul de martori
Conteaza sa aveti martori

Alte discuții în legătură

Acuzat de savarsirea infractiunii de lovire si alte violente ContSters330266 ContSters330266 In data de 5 septembrie 2014 sotul meu a avut o discutie cu o vecina dupa care persoana respectiva la acuzat pe sotul meu ca a lovit-o in zona lombara dupa ... (vezi toată discuția)
Plangere pt. vatamare corporala Cita_B Cita_B Va rog frumos sa-mi spuneti cum trebuie procedat daca sunt acuzata de vatamare corporala si costernata de cele scrise in plangere, sa stau de vorba cu acea ... (vezi toată discuția)
Agresat de doi indivizi ioana_ioanasca ioana_ioanasca Aseara am fost sa-mi felicit un prieten si m-am trezit cu doi indivizi in spatele meu, am vrut sa plec acasa dar afara m-au batut, am reusit sa scap si am fost ... (vezi toată discuția)