avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... formular 200 sau 205? greseala la AF sau la mine?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

formular 200 sau 205? greseala la AF sau la mine?

Va rog frumos, as avea nevoie de un raspuns daca se poate:

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi explicati, ptr ca eu nu inteleg. In 2009 am avut incheiat un "Contract cadru de prestare servicii de culegere de date pentru cercetare de piata"
prin care eu ma oblig ca prestator, " In conformitate cu dispozitiile art. 78 alin. 1 lit. (e) din Codul fiscal, Prestatorul se obliga sa opteze pentru impozitarea veniturilor obtinute in temeiul prezentei conventii conform procedurii stabilite in temeiul articolului mentionat, Beneficiarul fiind de drept exonerat de orice raspundere pentru neexecutarea acestei obligatii de catre Prestator."
Am primit de la AF o notificare cum ca nu am depus formularul 200 ptr activitati independente, mi s-a intocmit PV ptr amenda, iar la completare, dna functionar nu a stiut sa ma indrume ptr ca nu gasea indreptul carei activitati sa bifeze si s-a minunat ca pe adeverinta de la firma beneficiar scria ca nu s-a retinut impozit.
Acum, vine termenul scadent ptr depunerea formularului 205 care include genul de activitate pe care l-am desfasurat.
Recunosc ca am neglijat lucrurile, insa va rog sa imi spuneti daca am gresit, si ce trebuie sa fac in acest caz.
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Silvia Monica, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 10:56, 23 Iunie 2010
Cred ca este vorba de un contract prestari servicii in baza Codului Civil unde beneficiarul avea obligatia sa retina si sa vireze o cota de impozit pe venit de 10% sau 16% in functie de clauza stipulate in acest contract.Pana la 28.02.2010 beneficiarul avea obligatia depunerii la AF declaratia 205 iar prestatorul sa depuna pana la 13.05.2010 decl 200 in situatia in care retinerea a fost de 10%.Sper ca am inteles bine.Cine a gresit? Cred ca mai bine judecati dvs. si va dati raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale pentru colaborator/prestator, din contracte colaborare/prestari servicii Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - in anul 2009, nu am fost angajata cu contract de munca, dar - am incheiat 2 contracte de colaborare/prestari ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii Dana Drambarean Dana Drambarean Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari cu privire la contractul de prestari servicii: 1. Se inscrie la ITM? Ce act normativ atesta obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Pfa-dependent bionut bionut In augut 2010, mi-am deschis un PFA cu norma de venit, pentru a lucra la o companie. Am platit impozitul pe semestrul III si contributia la sanatate pana la ... (vezi toată discuția)