Buna ma numesc Angela si am u baietel din casatoria anteriopara,prin lege ia sa incredintat tatalui minorul in custodie,eu platesc o pensie alimentara de 25%din venitul meu.Anul trecut mam re casatorit iar acuma am un baietel in varsta de 3 luni jumate si sun in indemnizatie din 23 aprilie si vreau sa stiu cum pot sa procedez pentru a putea face o CERERE pentru micsorarea pensiei alimentare.
.....indemnizatia mea este de 600 lei
Va rog daca cineva poate sa ma ajute cu un raspuns?Va multumesc
Nu exista o cerere tip.Solicitati instantei ca prin hotararea ce o va pronunta sa dispuna reducerea pensiei stabilite prin sent. nr. X din data x pronuntata de judecatoria x in favoarea minorului x de la 25 % la 16.5%, incepand cu data introducerii actiunii si pana a majorat.
Aratati in motive ca la data x s-a nascut minorul x si depuneti certificatul de nastere in copie xerox.
Anexati de asemenea sentinta prin care a fost stabilita pensia in cuantum de 25 %
Actiunea se depune in 3 exemplare si este scutita de taxa de timbru.
In completarea celor aratate cu profesionalism de distinsa d-na avocat,va mai indic ca trebuie depusa copiei de pe certificatul de nastere al copilului nou nascut si adeverinta cu relatiile dvs.de venituri,cu indiemnizatia incasata.
Oare va ganditi la nevoile copilului pe care l-ati facut cand cereti aceasta micsorare a pensiei de intretienere? Sper din tot sufletul sa va o respinga. Incercati sa-i asigurati un viitor.
Din punctde vedere legal user-ul are dreptate,deci este indrituita sa formuleze actiunea de reducere a pensiei de intretinere.
Din punct de vedere moral,nu tot ce este legal este si moral ,dar cel putin posibilitatile reduse sunt evidente ca si nasterea copilului al doilea
Chiar daca am mai trimis un raspuns s-ar parea ca apare pe forul numai ce se vrea.Nu cred ca sunteti in masura( r.gabi ) sa va pronuntati asupra unei chestiuni ce apartine doar instantei de fond sa aprecieze daca cererea este intemeiata sau nu.Cat priveste moralitatea este clar ca user-ul a lipsit de la ore.As ruga colegii intr-un spirit de solidaritate sa nu mai raspunda si sa nu mai dea sfaturi in cazuri ca si speta de fata.Va multumesc anticipat.
Pensia alimentara
razvan993
buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
raluca81
Buna ziua ! Ce se intampla in cazul in care sotul meu plateste pensie alimentara copilului din prima casatorie , iar peste o luna urmeaza sa se nasca copilul ... (vezi toată discuția)