avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA concediu crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

concediu crestere si ingrijire copil

Am un caz mai special si nu stiu cum sa procedez : un salariat care este in CIC din 2008 luna aceasta mai are un copil si vrea sa stea in CIC si pt acest copil si nu stiu daca se poate sa stea ink 2 ani acasa si nu stiu cum trebuie sa ii completez adeverinta de vechime,cum sa procedez ca sa ii suspend in continuare contractul de munca pt k salariatul are deja contractul suspendat .In adeverinta se cere venitul pe ultimele 12 luni .Va rog daca ma puteti ajuta este urgent
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:06, 21 Iunie 2010
pentru unii aceasta practica (CIC) este 0 sursa de a aduce venituri in familie si o tin tot asa pana la adanci batranete pentru ca, pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului, trebuie ca in ultimele 12 luni sa fi cotizat la asigurarile sociale.

In ultimele 12 luni se pot include urmatoarele perioade:

- ti-ai insotit sotul/sotia in misiune permanenta diplomatica in strainatate
- ai beneficiat de ajutor de somaj
- ai avut concedii si indemnizatii de asigurari sociale si de sanatate
- ai realizat, in sistemul public de pensii - un stagiu de cotizare pe baza de contract de asigurare sociala.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator
Poate sa stea. OUG 148/2005:
Art.1.(1)...persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani... ;
(2) Cele 12 luni prevazute la alin. (1) pot fi constituite integral si din perioadele in care persoanele s-au aflat in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
g) au beneficiat de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, respectiv pana la varsta de 3 ani in cazul copilului cu handicap;
Art. 6. - (1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 1, respectiv la art. 2, precum si stimulentul prevazut la art. 3 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (2), dupa data de 1 ianuarie 2006.
(2) Se ia in calcul la stabilirea celor 3 nasteri si nasterea survenita pana la data de 31 decembrie 2005 inclusiv, in situatia in care solicitantii drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta indeplinesc conditiile de acordare a acestora dupa data de 1 ianuarie 2006.
(3) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 1 se prelungeste corespunzator, in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(4) In cazurile prevazute la alin. (3) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.

Adeverinta va reflecta veniturile incasate in ultimele 12 luni ca uirmare a dreptului rezultat din lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa cic jvg jvg Buna ziua, Am solicitat concediu fara plata dupa ce copilul a implinit 1 an. Am anuntat angajatorul, iar aceste mi-a dat o decizie de incetare a suspendarii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! momentan sunt in cic, fetița împlinește 2 ani ... Ildi10 Ildi10 Bună ziua! Momentan sunt in CIC, fetița împlinește 2 ani in septembrie 2022. Sunt gravidă în 10 săptămâni, bebe urmând să se nască la sfârșitul ... (vezi toată discuția)
Cic soniq20 soniq20 Buna seara, In prezent sunt in concediu crestere copil de 1 an. Am 2 intrebari: - Mi-au spus cei de la resurse umane ca nu s-a aprobat modificarea duratei ... (vezi toată discuția)