avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratii salarii firma fara salariati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratii salarii firma fara salariati

Buna seara,

Pentru o firma care a avut un singur salariat, cu timp de munca partial, care a fost incheiat la 31.05.2010, se mai depun declaratiile pe 0 la ITM, CASMB,pensie si somaj pentru luna urmatoare, se depune o declaratie la registratura (in ce termen) sau nu se mai depune nimic?

Precizez ca firma este in Sectorul 1 si va demara procedurile de suspendare la Registrul Comertului, insa intre momentul inchiderii contractului de munca si momentul obtinerii documentului de la Registrul Comertului vor trece mai mult de 30 zile.

Inainte de a lansa topicul pe forum am mai citit parerile altor persoane care s-au confruntat cu aceeasi problema.
M-ar interesa cadrul legal si experienta pe sector 1, intrucat am vazut ca in tara practicile sunt foarte diferite.

Am intrebat la CASMB Sector 1 si mi-au spus ca trebuie sa depun declaratii pe 0 timp de 3 luni, dupa care se face scoaterea din evidenta in mod automat de catre ei (Desi este singurul formular in care poti sa treci data plecarii angajatului din firma).

Teoretic ITM ar trebui sa fie considerata " avizat" intrucat am depus decizie de incetare a contractului de munca si Revisal.

Ar mai ramane somajul si casa de pensii.

Multumesc,

Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
MaryP, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 09:46, 22 Iunie 2010
Daca singurul contract de munca a incetat la 31.05.2010, atunci veti depune declaratiile pentru luna mai (acestea se depun pana pe 25 iunie, inclusiv). Incepand cu luna iunie nu mai depuneti declaratiile, nu aveti de ce, nu mai aveti salariati.
In ceea ce priveste ITM, puteti face si o adresa prin care anuntati ca societatea nu mai are angajati din data x.
Nu uitati, trebuie sa solicitati la administratia financiara scoaterea din evidenta ca platitor de impozit pe veniturile din salarii si pe venituri asimilate salariilor.
decl 010 cu mentiunea ultimei modificari,adica incetarea platiilor la salarii:D
altfel va trebui sa depuneti cu zero..lunar..:D
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
iulia53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 100 si 102 tere tere buna ziua, ce decl depun daca firma nu mai are angajati?depun 100 si 102 pe zero? (vezi toată discuția)
Vectot fiscal popescu leontina popescu leontina buna ziua, stie cineva sa-mi spuna o societate care nu mai are angajati din februarie 2011, cand trebuie declarat in formulra 010 scoaterea din evidenta ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie de inregistrare fiscala 010 ovy79ro ovy79ro Buna seara. Am un SRL infiintat in ianuarie 2013. Astazi am fost la Administratia Financiara a sectorului de care apartin, stiind ca trebuie sa depun in ... (vezi toată discuția)