Pentru o firma care a avut un singur salariat, cu timp de munca partial, care a fost incheiat la 31.05.2010, se mai depun declaratiile pe 0 la ITM, CASMB,pensie si somaj pentru luna urmatoare, se depune o declaratie la registratura (in ce termen) sau nu se mai depune nimic?
Precizez ca firma este in Sectorul 1 si va demara procedurile de suspendare la Registrul Comertului, insa intre momentul inchiderii contractului de munca si momentul obtinerii documentului de la Registrul Comertului vor trece mai mult de 30 zile.
Inainte de a lansa topicul pe forum am mai citit parerile altor persoane care s-au confruntat cu aceeasi problema.
M-ar interesa cadrul legal si experienta pe sector 1, intrucat am vazut ca in tara practicile sunt foarte diferite.
Am intrebat la CASMB Sector 1 si mi-au spus ca trebuie sa depun declaratii pe 0 timp de 3 luni, dupa care se face scoaterea din evidenta in mod automat de catre ei (Desi este singurul formular in care poti sa treci data plecarii angajatului din firma).
Teoretic ITM ar trebui sa fie considerata " avizat" intrucat am depus decizie de incetare a contractului de munca si Revisal.
Daca singurul contract de munca a incetat la 31.05.2010, atunci veti depune declaratiile pentru luna mai (acestea se depun pana pe 25 iunie, inclusiv). Incepand cu luna iunie nu mai depuneti declaratiile, nu aveti de ce, nu mai aveti salariati.
In ceea ce priveste ITM, puteti face si o adresa prin care anuntati ca societatea nu mai are angajati din data x.
Nu uitati, trebuie sa solicitati la administratia financiara scoaterea din evidenta ca platitor de impozit pe veniturile din salarii si pe venituri asimilate salariilor.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.