buna ziua,
ma numesc lidia brosius, am fost casatorita in germania iar acum dupa divort am aflat ca chiar daca eu sunt divortata sotul meu are dreptul la bunurile din romania.din casatoria noastra nu au rezulatat copii iar in timpul castoriei am cumparat impreuna o casa.eu am crezut ca dupa divort sotul nu va mai avea dreptul la casa dar am constatat cu stupoare ca totusi are dreptul sau renunta d buna voie la casa dar imi este necesar din partea lui un act de partajare in care scrie ca renunta la tot.
eu intre timp chiar daca nu eram despartiti legitim am mai cumparat un apartament de care el nu stie.iar datorita legilor din romania legal el are dreptul si la apartament.
rugamintea mea este cine ma poate ajuta sau sa-mi spuna cum trebuie formulat acel partaj ca sa fie valabil in cazul unei vinzari a imobilului(lor)fara ca fostul meu sot sa mai aibe dreptul la despagubire.
de la o unistinta mi s-a spus ca totusi trebuie sa specific exact imobililie cu adresa respactiva si anume casa cu adresa respactiva si apartamentul situat la adresa respectiva.daca nu sunt specificate acetse date in partajare nu am sanse sa vind niik, acel act nu ar fi valabil.
eu am crezut ca printr-o partajare este suficient sa se specifice ca sotul nu are pretentie la nimik din ce am agonisit noi in acei ani care am stat impreuna si ca este dispus sa renute la totata averea care noi o avem in romania.
consultati live un avocat. tot ce va pot spune esteca dvs trebuie sa fceti partajul, fie pe cal amiabila la notar , fie prin instanta.
trebuia sa stiti ca orice bun acizitionat pana la ramanerea irevocabila a hotararii de divort, dvs achizitionati de fapt bunuri comune cu sotul.
cand omul se afla in divort, nu ar mai trebui sa cumpere bunuri de mare valoare pt a evita complicatile.
mergeti la un avocat cu actele de la imobile, sa va redacteze tranzactia, traduceti-o si in limba germana, trimiteti-o la sot s-o semneze in fata unui notar, apoi s-o apostileze si sa v-o trimita inapoi.
daca nu semneaza, va trebui sa faceti partajul in instanta, aducand dovezi ca dansul nu a contribuit si in cazul celui de-al doilea imobil. va trebui sa-i dati sulta pt primul.
buna ziua.
in masa partajabila vor intra amandoua imobilele, acestea fiind achizitionate anterior pronuntatii divortului .
va trebui sa platiti o taxa de timbru in cuantum de 3% din valoarea masei partajabile .
partajul se poate realiza pe cale amiabila sau prin instanta .
Partaj, divort
eva_andreea
Buna ziua,
Am si eu o mare rugamite la d-vostra si anume:
-dupa 14 ani de casnicie sunt in proces de divort cu sotul meu(divortul s-a \"pornit\" amiabil la ... (vezi toată discuția)