Buna ziua.
1-Eu cu sotia detinem ca bunuri comune un apartament. Dorim ca pe acesta sa devina proprietara exclusiva sotia. Pentru partea care i-mi revine, am stabilit impreuna o suma si conditiile de acordare. Putem face acest lucru doar prin aceasta intelegere, fara a urma pasii unui partaj tipic prevazut de lege, cu respectarea acelor conditii prin care trebuie sa facem dovezi ale bunurilor detinute, inventare, etc? Daca da ce presupune acest lucru? Pentru a folosi periodic si eu ca sot acest spatiu cum trebuie sa procedeze sotia? Acest partaj poate ramine valabil intr-un caz nefericit de divort? Bunurile proprii au vreun amestec in acest partaj?
2-In cazul trecerii la regimul separatiei de bunuri, poate fi inclus si acest partaj "amiabil"? Trebuie neaparat adoptarea acestui regim daca realizam partajul amiabil?
1. Se partajeaza doar bunurile comune. Presupune ca dvs si sotia sa va adresati unui birou notarial pentru incheierea unui act de partaj voluntar. In urma acestuia, imobilul este atribuit in proprietate exclusiva a sotiei, iar dvs primiti sulta.
Atentie, ca va fi necesara declaratia notariala din partea dvs ca ati primit sulta de la sotie, declaratie pe care va trebui sa o depuneti la cartea funciara pentru radierea sultei.
Ulterior inchieterii actului de partaj si a intabularii dreptului de proprietate al sotiei dvs, puteti incheia un contract de comodat, in baza caruia dvs sa folositi imobilul.
2. Conventiile matrimoniale produc efecte doar pentru viitor.
Partaj cu sulta
freeanifer
Doua surori sunt singurele mostenitoare ale mamei lor de la care primesc un apartament.
Una din surori vrea sa ramina cu tot apartamentul platiindu-i ... (vezi toată discuția)
Acte doveditoare
guest2
Buna seara
In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la ... (vezi toată discuția)