Doua surori sunt singurele mostenitoare ale mamei lor de la care primesc un apartament.
Una din surori vrea sa ramina cu tot apartamentul platiindu-i celeilalte jumatate.
Exista forma de partaj in sulta prin care ea devine unic proprietar platiindu-i celeilalte jumatate sau e mai bine sa se faca pur si simplu un act de vinzare cumparare prin care ii plateste jumatate din apartament?
Cele doua situatii sunt perfect egale in fata mostenitorilor surorii care a cumparat apartamentul ? Ma refer la sotul si fiica surorii devenite singur proprietar . Dar in timpul vietii ea e singur proprietar sau impreuna cu sotul ei. Multumesc !
Nu au de ce sa faca vanzare, sa faca partaj si sa ii plateasca sulta, asa va fi singur proprietar, nu impreuna cu sotul. Sotul are ce e drept un drept de creanta pt plata sultei. Cu cat "e mai mica sulta", cu atat mai bine pt ea.
S-a facut succesiunea. Mostenesc fiecare jumatate din apartament.
Sa inteleg ca platiindu-I sulta surorii sora devine singura proprietara iar sotul ei nu devine si el coproprietar ? Este un bun cumparat in timpul casatoriei nu ?
Sotia plateste partea ei din partaj , intelegindu-se cu sotul ei din economiile comune din casa.
Acest lucru il precizeaza si notarului la care a fost deja si unde deja a depus toate actele. Urmeaza sa se faca numai plata catre sora ei.
Deci lucrurile sunt clare si sotul in opinia mea devine proprietar pe o parte mai mica din apartament.
Multumesc
E doar opinia dvs, v-am zis si eu si @Joha ca sotul nu vevine proprietar pe nicio cota, mai mica sau mai mare, ci are un drept de creanta pt jumatate din sulta.
Nu e o vanzare, ci un partaj.
Dvs sunteti sotul ? :D
Partaj
miracos
Va supun atentiei urmatoarea speta in speranta ca ma veti ajuta
In anul 1994 am mostenit impreuna cu sora meo o casa. In acelasi an sora mea a solicitat pe ... (vezi toată discuția)