avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj cu sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj cu sulta

Doua surori sunt singurele mostenitoare ale mamei lor de la care primesc un apartament.
Una din surori vrea sa ramina cu tot apartamentul platiindu-i celeilalte jumatate.
Exista forma de partaj in sulta prin care ea devine unic proprietar platiindu-i celeilalte jumatate sau e mai bine sa se faca pur si simplu un act de vinzare cumparare prin care ii plateste jumatate din apartament?
Cele doua situatii sunt perfect egale in fata mostenitorilor surorii care a cumparat apartamentul ? Ma refer la sotul si fiica surorii devenite singur proprietar . Dar in timpul vietii ea e singur proprietar sau impreuna cu sotul ei. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: freeanifer , utilizator 17:14, 22 Decembrie 2016
Nu au de ce sa faca vanzare, sa faca partaj si sa ii plateasca sulta, asa va fi singur proprietar, nu impreuna cu sotul. Sotul are ce e drept un drept de creanta pt plata sultei. Cu cat "e mai mica sulta", cu atat mai bine pt ea.
S-a facut succesiunea. Mostenesc fiecare jumatate din apartament.
Sa inteleg ca platiindu-I sulta surorii sora devine singura proprietara iar sotul ei nu devine si el coproprietar ? Este un bun cumparat in timpul casatoriei nu ?
nu devine proprietar. are un drept de creanta pt sulta achitata.mergeti la notar si faceti partaj.Banii pot proveni si din alte surse
Sotia plateste partea ei din partaj , intelegindu-se cu sotul ei din economiile comune din casa.
Acest lucru il precizeaza si notarului la care a fost deja si unde deja a depus toate actele. Urmeaza sa se faca numai plata catre sora ei.
Deci lucrurile sunt clare si sotul in opinia mea devine proprietar pe o parte mai mica din apartament.
Multumesc
E doar opinia dvs, v-am zis si eu si @Joha ca sotul nu vevine proprietar pe nicio cota, mai mica sau mai mare, ci are un drept de creanta pt jumatate din sulta.
Nu e o vanzare, ci un partaj.
Dvs sunteti sotul ? :D

Alte discuții în legătură

Partaj miracos miracos Va supun atentiei urmatoarea speta in speranta ca ma veti ajuta In anul 1994 am mostenit impreuna cu sora meo o casa. In acelasi an sora mea a solicitat pe ... (vezi toată discuția)
Soti fara copii- cine vine la mostenire? radinschipaul radinschipaul sot-sotie,fara copii sotul:o sora cu un copil major sotia:un frate cu doi copii majori sotul detine in proprietate:un apartament inainte de ... (vezi toată discuția)
Certificatul de moștenitor și partajul. ce trebuie făcut în continuare pentru ca fiecare să devina proprietar pe ceea ce a dobândit și să se lămurească cine, ce are de fapt? Florentina Vladut Florentina Vladut S-a realizat succesiunea la notar dupa bunicul meu, bunica fiind in viata si avand doi copii.Bunica a renuntat la succesiune pentru ca totul sa ramana copiilor ... (vezi toată discuția)