am avut o relatie timp de 3 ani cu cineva.Ne-am comportat ca sot si sotie. Ne-am facut planuri de casatorie.Pe acest fond am scos din banca bani pe numele meu pt a ne construi o casa.Acum ne-am certat si nu vrea sa-mi restituie banii, nici ceea cea mi-a ramas la el.S-au adunat destule in 3 ani. Ce pot face? Banii au fost dati fara chitanta, dar martori exista.Cum era sa cer chitanta omului cu care urma sa ma marit.Stiu ca posibilitati de recuperare a banilor nu sunt din moment ce nu exista chitanta, dar penal va raspunde? Sau ma fac inca o data de rusine cu aceasta plangere penala si el va scapa nevinovat? Va rog din suflet, raspundeti-mi ce trebuie sa fac.
Traiul impreuna in afara casatoriei se numeste concubinaj. Pe aceasta baza puteti initia un proces de partajare a bunurilor pe care le-ati dobandit impreuna si , de recuperare a celor care va apartin si pe care nu doreste sa vi le mai restituie. Insa, nu am inteles ce ati intrebat .Ati luat un credit de la banca pentru o casa , cu care ce s-a intamplat? Ati facut casa? Pe numele cui? A folosit banii in interes personal? Cred ca puteti dovedi toate astea .Deci, o actiune civila.
Nu vad de ce ar raspunde penal,inca, nu a furat banii , nu v-a inselat etc. Sau poate nu ati prezentat toata situatia.