avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt sansele mele ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt sansele mele ?

Am trait in concubinaj 5 ani cu fostul iubit, timp in care impreuna am renovat o casa la tara, casa care nu este pe numele meu ( nu s-a facut succesiune iar casa este inca pe numele bunicului decedat, iar prin intelegere de comun acord intre tatal meu si matusa mea, casa respectiva i-a revenit tatalui meu ( decedat si acesta de putin timp). Fostul prieten a scos din banca 2 rate, pentru renovarea casei, iar munca a fost depusa de tata, fostul prieten si eu, fostul prieten mai aducand la munca rareori niste baieti care nu erau platiti. Impreuna noi doi am achitat ratele lunare, am mobilat si utilat complet casa. Au intervenit probleme intre noi si ne-am separat, eu am plecat in Italia pentru a achita datoriile bancilor pe numele lui.In acest timp am trimis lunar banii de rate. Am achitat integral cele 2 rate dupa 9 luni. I-am dat si toate bunurile din casa, bunuri cumparate in comun. In plus din Italia i-am trimis bani pentru a-si inmatricula masina care este pe numele lui. Am chitante pentru toate acestea. Acum el ma da in judecata pentru a-mi cere despagubire pentru munca depusa, se considera inselat, imi cere sa-i platesc si o a treia rata pe care el a scos-o din banca, bani cu care si-a infiintat o firma pe numele lui, invocand faptul ca banii castigati prin firma i-a investit tot in casa. Imi cere 5000 euro . Ce sanse am in acest caz ?? ( mai mentionez faptul ca de un an traiesc hartuita de el, pentru faptul ca nu mai dorec sa ne impacam, exista si o plagere la politie in acest sens ) . Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2012
diana225, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 06:53, 11 August 2012
Totul depinde daca puteti face dovada faptului ca acel credit pe numele fostului, a fost achitat din banii dumneavoastra. Aceeasi situatie se poate stabili si pentru fostul, totul depinde cat de bine puteti proba in fata instantei faptul ca dumneavoastra ati achitat ratele lunare.
Mentionez ca puteti proba aceste afirmatii prin inscrisuri, sau martori, dar si prin expertiza daca este cazul.
Pentru mai multe informatii va stau la dispozitie.

Revin cu o completare: daca in prezent dumneavoastra locuiti in acel imobil, iar fostul nu mai locuieste acolo, lasati-l pe el sa va ceara in instanta acele sume pretinse, intre timp asteptati sa fie solutionata plangerea penala formulata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 August 2012
Alexandru Popescu, Avocat
Fostul prieten ca si reclamant va trebui sa probeze in instanta ce reprezinta suma de 5.000 euro si din ce este compusa.
Nu va putea face simple afirmatii in sensul ca ii datorati aceasta suma.
In plus aceasta suma va trebui dovedita cu acte, neputandu-se face o proba cu martori pt suma de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. sotia ... Vali111222 Vali111222 M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. Sotia a avut un apartament pe care la vandut cu 45.000 euro bani proprii ( obtinut prin mostenire ) ... (vezi toată discuția)
Lamuriri in procesul de partaj mariabibire mariabibire Buna ziua d.le Avocat. Eu am introdus actiunea de partaj pe data de 12 iulie 2013 si am prima infatisare in procesul de partaj pe data de 10 aprilie 2014.Am ... (vezi toată discuția)
Daune morale Doruuu Doruuu Buna ziua. Scriu din partea unei prietene foarte bune, care e terorizata de fostul ei partener de viata. Nu stim ce sa mai facem sa scapam de el, va rog un ... (vezi toată discuția)