avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot inchiria un spatiu comercial fara avizul ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot inchiria un spatiu comercial fara avizul proprietarului?

as vrea sa inchiriez un spatiu comercial,pe care sa-l subinchiriez spatiul la agentia de pariu "public bet" si eu sa castig din eventualele diferente de chiri.
Si mai am o intrebare daca pot sa fac acest lucru fara sa fac firma sau pfa?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
barabancea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Conta Orasanu , Consultant fiscal 16:32, 23 Iunie 2010
Stai sa o luam pe rand:
- poti sa inchiriezi si sa subinchiriezi un spatiu fara sa ai firma sau pfa
- pentru subinchiriere ai nevoie obligatoriu de acordul proprietarului
- la inceputul anului urmator, depui la finante o declaratie din care rezulta veniturile realizate, urmand sa platesti 16% impozit (deocamdata) si vezi daca mai merita sa te apuci de toata afacerea asta
Bafta!
Multumesc de raspuns.Dar dac in contractul de inchiriere,dintre mine si proprietar,trec o clauza ca pot sa subinchiriez spatiul,mai am nevoie de acordul proprietarului?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
barabancea, utilizator
barabancea a scris:

Multumesc de raspuns.Dar dac in contractul de inchiriere,dintre mine si proprietar,trec o clauza ca pot sa subinchiriez spatiul,mai am nevoie de acordul proprietarului?



Buna ziua,

Daca reusiti sa introduceti clauza de subinchiriere in contract iar contractul este semnat de ambele parti (proprietar si chirias) acest lucru inseamna ca ati obtinut implicit acordul proprietarului sa subinchiriati spatiul, nu credeti?:D
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Conta Orasanu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu ioanaep ioanaep Buna ziua, se poate inchiria un spatiu de la o persoana fizica , iar persoana juridica care inchiriaza spatiul, la randul ei sa il inchirieze mai departe la ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere spatiu Detail Detail Vreau sa inchiriez un spatiu comercial pe care ulterior sa-l subinchiriez la 5-6 persoane pentru a vinde accesorii handemade, haine vintage, lucruri ... (vezi toată discuția)
2 firme, acelasi punct de lucru amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru ... (vezi toată discuția)