avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Subinchiriere spatiu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Subinchiriere spatiu

Vreau sa inchiriez un spatiu comercial pe care ulterior sa-l subinchiriez la 5-6 persoane pentru a vinde accesorii handemade, haine vintage, lucruri pictate.
As vrea sa stiu daca pot sa inchirez spatiul comercial in calitate de persoana fizica? Pot ulterior sa subinchirez. Ce trebuie sa am in vedere?
Cel mai recent răspuns: Diana Camelia Diaconu , Avocat 14:18, 26 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Sigur, puteti inchiria in calitate de persoana fizica si apoi subinchiria. Cel mai important lucru este sa treceti in contractul dvs. de inchiriere posibilitatea subinchirierii fara acordul proprietarului sau, daca nu, sa vorbiti cu acesta in prealabil, pentru a-si da acordul la fiecare subinchiriere. Altfel, s-ar putea sa aveti surprize. De asemenea, perioada de subinchiriere nu poate depasi perioada stabilita prin contractul initial de inchiriere. Evident, sa platiti impozitul statului.
Multumesc frumos pentru informatii.
Mai am o intrebare. In situatia in care inchiriez un spatiu ca sa vand produsele mele create handmade accesorii, bijuterii, tablouri pictate etc.pot sa desfasor activitatea in acel spatiu fara a deschide un SRL.? Voi functiona ca pfa.
Avand in vedere ca voi fi pfa pot sa pun un benner cu un nume altul decat numele meu de pfa? De exemplu vreau sa-l denumesc Accesorii handmade. Exista posibiliattea asta? Daca da trebuie sa inregistrez undeva numele sau cum trebuie procedat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inchiriati- va si dvs o parte din spatiu ca sa desfasurati activitatea ca pfa. Ca sa va scadeti din cheltuieli. Sau, de l inceput, o inchiriati o parte pentru pfa si restul ca pers fizica, ca sa subinchiriati. Deasupra puteti scrie numele magazinului, dar trebuie neaparat si specificat mic pfa... Trebuie sa ajungeti si pe la primarie, avand in vedere deschiderea magazinului. Aveti nevoie de niste avize minime.
Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2018
Diana Camelia Diaconu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria un spatiu comercial fara avizul proprietarului? barabancea barabancea as vrea sa inchiriez un spatiu comercial,pe care sa-l subinchiriez spatiul la agentia de pariu \"public bet\" si eu sa castig din eventualele diferente de ... (vezi toată discuția)
Subinchiriere! doru_gabriel doru_gabriel Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema! Din punct de vedere juridic este posibil ca o persoana fizica sa inchirieze un imobil de la o persoana ... (vezi toată discuția)