avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... numire tutore
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

numire tutore

In ce consta actiunea de punere sub interdictie pentru o persoana lipsita de discernamant(bolnav psihic) si implicit dobandirea statutului de tutore pt.respectiva persoana?:D
Cel mai recent răspuns: Denisa Stanca , Avocat 15:38, 22 Iunie 2010
Este nevoie de o cerere de punere sub interdictie care se depune la Judecatoria de la domiciliul paratului (persoanei lipsite de discernamant).

Dupa inregistrarea cererii se va face adresa la Autoritatea Tutelara care va face o ancheta sociala.

De asemenea, se va face o expertiza psihiatrica la IML si se va comunica raportul de expertiza instantei investita cu solutionarea cauzei; se va lua declaratii de la vecini.

Paratul trebuie adus in fata instantei pentru a fi "audiat".

Cererea este de competenta judecatoriei, participarea procurorului este obligatorie.

Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Denisa Stanca, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutore bolnav alzheimer bibliopod bibliopod As dori sa stiu cum este reprezentat cel pus sub interdictie la proces daca este imobilizat si nu are discernamant fiind bolnav Alzheimer in stare grava. Mai ... (vezi toată discuția)
Expertiză psihiatrică m.suciu m.suciu Bună ziua! În ce condiții se poate cere expertiza psihiatrică pentru un membru al familiei, pensionar, ale cărui tulburări de comportament au devenit ... (vezi toată discuția)
Procedura punerii sub interdictie - etape bibliopod bibliopod As dori sa stiu cum este reprezentat cel pus sub interdictie la proces daca este imobilizat si nu are discernamant fiind bolnav Alzheimer in stare grava. Mai ... (vezi toată discuția)