avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doresc sa vand un bun din patrimoniul societatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doresc sa vand un bun din patrimoniul societatii

Duna ziua,
Sunt unicul administrator al unei societati si in urma cu 2 ani am cumparat o masina, acum doresc sa ma asociez cu cineva si doresc sa scot din societate acest auto si sa-l inmatriculez pe numele meu ( pe persoana fizica)
Ce modalitati sunt?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alberto_e60 , utilizator 15:34, 23 Iunie 2010
Faceti contract de vanzare -cumparare, factura, chitanta intre societate( in calit. de vanzator) si dvs ( ca cumparator) , care din intamplare sunteti si asociatul unic al SC. Daca doriti sa-l folositi in contiunare in interesul firmei, faceti contract de comodat. Autoturismul l-ati inregistrat ca aport la capitalul social?

Când ai cumpărat această maşină, ţi-ai dedus TVA ul dacă eşti plătitor, şi bănuiesc că ai amortizat o parte din ea. Ti-o vinzi tu ca personă juridică ţie ca persoană fizică. Pe lângă contracul de vânzare cumpărare între firmă şi persoana fizică facturezi autoturismul la valoarea rămasă neamortizată + TVA. ªi în felul acesta îl poţi şi înmatricula pe numele tău.
Am cumparat masina pe societate de la o alta societate ( deci am factura de intrare) dar nu am avut activitate deci nu am emis facturi si nu am dedus din TVA ,
Intrebarea este:
1) Cu ce valoare mi-o pot vinde? ( am factura de intrare 23500+TVA)
2) Care este procedura cu banca , trebuie suma depusa efectiv in banca?
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
vladimirpopa, utilizator
nu conteaza daca nu ai emis nici o factura. de cat timp ai cumparat-o?
intreaba contabilul cat a pusperioada de amortizare cand a inregistrat factura de achizitie(3 sau 4 ani)
vezi cat timp a trecut de cand ai cumparat-o si calculeaza ce valoare a ramas neamortizata. aceea e valoarea cu care trebuie sa o vinzi. restul e can-can ce se va intampla in societate si fiecare ce aport a avut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare auto cu tva dedus la achizitie 50% mioara danaila mioara danaila Buna seara si La multi ani! In octombrie 2013 am achizitionat un autoturism in valoare de 31864,52 ron+7647,48 ron (tva). Deoarece nu urma sa fie utilizat ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism achizitionat din ue Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA PFA platitor de TVA in romania, inscris in registrul operatorilor intracomunitari,a achizionat in 2012 o masina SH din Germania. S-a utilizat taxare inversa ... (vezi toată discuția)