avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Vanzare autoturism achizitionat din UE
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Vanzare autoturism achizitionat din UE

PFA platitor de TVA in romania, inscris in registrul operatorilor intracomunitari,a achizionat in 2012 o masina SH din Germania.
S-a utilizat taxare inversa si deducere 50%.Suma a fost 30.000 euro.
In luna aprilie PFA se inchide.In ce conditii se poate vinde autoturismul?Ce taxe sunt de platit-tva,impozit,taxa de mediu?
S-a luat in calcul amortizare de la achizitie si pana in prezent.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 18:40, 18 Martie 2013
autoturismul se vinde cu TVA, iar ulterior se poate ajusta taxa nededusa la achizitie pentru perioada ramasa de ajustare.
valoarea ramasa neamortizata este deductibila la nivelul venitului realizat din instrainarea mijlocului fix.
daca taxa pe emisiile poluante a fosr recuperata in instanta, atunci cumparatorul va plati timbrul de mediu pentru a inmatricula masina.
Multumesc pt.raspuns.
Nu este speta mea si am aflat urmatoarele-factura a fost contabilizata asa-mijloc fix-valoare intrare-pretul de pe factura fara tva.
1.S-a declarat in D 390.
2.S-a calculat amortizare accelerata -prima luna 50%,valoarea ramasa repartizandu-se pe 2 ani si 11 luni.
3.Nu s-a tinut cont in niciun fel de valoarea tva-ului.

Concret-mijloc fix-valoare de intrare 15.000 euro.
Factura de vanzare v-a fi de 6000 euro.
nu este corecta deducerea amortizarii accelerate - art. 24, alin 6 cod fiscal si prin urmare valoarea ramasa neamortizata este mult mai mare.
va avea probleme la prima inspectie fiscala.

mai sus ati zis ca e 30.000 euro valoarea autovehicului.

Pai stiu ca nu trebuia sa foloseasca amortizare accelerata,nici durata de incadrare nu este corecta.
Cu privire la pret asa am avut si eu informatia,repet,nu am tinut eu conta,doar am fost intrebata ce anume trebuie sa plateasca.Eu nu tin la PFA si ma gandeam sa nu fie vreo reglementare speciala pt.PFA.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturisme rodia rodia Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:O societate vinde 2 autoturisme(unul amortizat integral si celalt neamortizat integral). De exemplu,auto ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva bernadette bernadette Buna ziua La inceputul anului am cerut trecerea societatii ca neplatitor de tva. Dupa cum am inteles trebuie sa fac ajustarea tva pt.mijloace fixe ... (vezi toată discuția)