avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare autoturisme
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare autoturisme

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:O societate vinde 2 autoturisme(unul amortizat integral si celalt neamortizat integral).
De exemplu,auto amortizat integral este inreg.in conta la val.de achizitie de 7000 lei.Acum se vinde cu 2000 lei cu tot cu tva.
Cel de-al doilea auto este inreg.in conta la pretul de achizitie de 29000 lei si este amortizata suma de 21000 lei.Deci mai ramane neamortizata suma de 8000 lei.
Si acesta este vandut tot cu 2000 lei cu tot cu tva.
Va rog mult sa imi spuneti care este tratamentul fiscal pt.cele doua auto(chelt.cu val.neamortizata este sau nu deductibila;ce se intampla cu tva avand in vedere ca la cel neamortizat am dedus o suma mai mare cand l-am achizitionat(in 2006) iar acum prin vanzare colectez tva la o suma mai mica.
Si inca ceva:vanzarea autoturismelor s-a facut catre asociat si sotia acestuia(fiecare cate un autoturism).
Este corect?Oricum,acum ca facturile au fost intocmite in acest mod rugamintea mea este ca dpdv fiscal sa fac inregistrarile corecte.
Va multumesc pt.sprijin!


Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 21:20, 1 Octombrie 2010
cheltuiala cu valoarea ramasa neamortizata este deductibila dpdv fiscal.

pct. 3 din OMFP nr. 576/2004
În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Legea nr. 571/2003, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării sau cedării unui mijloc fix amortizabil sau terenurilor, calculate ca diferenţă între valoarea fiscală de intrare a acestora şi amortizarea fiscală, după caz, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.

dpdv al tva nu e nici o problema, fiind vorba de o livrare de bunuri, nu sunteti obligat sa ajustati taxa dedusa.

atentie insa la posibilitatea ajustarii veniturilor obtinute din vanzarea autoturismelor catre persoane afiliate.

art. 11, alin 2 cod fiscal
În cadrul unei tranzacţii între persoane române şi persoane nerezidente afiliate, precum şi între persoane române afiliate, autorităţile fiscale pot ajusta suma venitului sau a cheltuielii oricăreia dintre persoane, după cum este necesar, pentru a reflecta preţul de piaţă al bunurilor sau al serviciilor furnizate în cadrul tranzacţiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism lorena2710 lorena2710 buna ziua, am si eu nevoie de ajutor. am o soc care a achizitionat un autoturism in 2008 cu o valoare de 70000lei , iar acum as dori sa -l vand unei ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)