avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am obtinut certificatul de mostenitor pentru 1/3 din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am obtinut certificatul de mostenitor pentru 1/3 din masa suc. Care sete pasul urmator.

Este vorba de o casa de locuit cu anexe si teren mostenita in urma testamentului de 3 parti .
2 frati si eu strain de familie.Nu ne-am inteles la suma.Cum se poate rezolva in instanta aceasta situatia.
Este o stare de coproprietate in indiviziune sau vi s-au impartit deja suprafete din teren si camere de locuit? Se rezolva simplu la instanta dar despre ce suma e vorba ? Ati cazut de acord ca cei doi frati sa va despagubeasca pentru ceea ce ati mostenit? Si dvs. nu sunteti de acord cu pretul propus de ei? sau invers?
Din titlul topicului inteleg ca masa succesorala este acum detinuta in indiviyiune si in parti egale (cate 1/3 fiecare).
Situtia se rezolva printr-un proces de partaj in care aveti posibilitatea:
- sa cereti sa vi se atrbuie bunurile cu obligatia dvs de a plati celorlalti partea lor in bani (sulta)
- sau sa cereti sa li se stribuie lor (unuia din ei) cu obligarea de a va plati partea dvs.
In cadrul procesului, valoarea de piata se stabileste prin expertiza (o negociere proasta e mai buna decat o expertiza bunicica).
Care este statutul dvs. sunteti mostenitor legatar?
1.sa inteleg ca este mai bine sa negociez direct cu ei decat sa cer expertiza,
2.nu stiu ce inseamna mostenitor legatar
Intotdeauna calea amiabila este de preferat judecatii. Incercati o intelegere cu ei , si daca nu se poate sub nici o forma , apelati la instanta.Si reveniti cu amanunte.

Alte discuții în legătură

Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire olteanu dumitru olteanu dumitru Am avut o matuse cu domiciliul in Ploiesti (sora tatalui meu) si care care a decedat in 2005 lasindu-ne(suntem 3 bfrati) prin testament 1/2 din casa detinuta ... (vezi toată discuția)
Moștenire. rrobi rrobi Bună ziua !Am un testament lăsat de către mama mea în care stipulează că îmi lasă toate bunurile imobile prezente și viitoare ,iar fratelui meu ... (vezi toată discuția)