Am avut o matuse cu domiciliul in Ploiesti (sora tatalui meu) si care care a decedat in 2005 lasindu-ne(suntem 3 bfrati) prin testament 1/2 din casa detinuta impreuna cu sotul ei care in 2007 adecedat si el.
Dar matusa are si 20000 mp teren arabil in raza loclitatii CORBII MARI-DAMBOVITA (suprafata facind parte dintr-o suprafata de50000mp pe care a mostenit-o impreuna cu tata de la tatal lor.S-a facut succesiunea dupa tatl lor si s-au inteles tata sa ia 30000mp si sora 20000mp)
Problema este ca aceasta suprafata detinuta de matusa a ramas in aer deoarece nu este trecuta pe testament si deci nu este lasata mostenire niciunuia din cei 3 nepoti
Sora mea care traieste tot in PLOIESTI a deschi succesiunea in urma decesului matusii dar nu a declarat si suprafata de 20000mp deoarece nu a stiut de aceasta .
Cum putem intra in posesia acestei suprafete de teren(matusa nu a avut copii)
Exista un adevar in urmatoarele si anume ca daca demonstrezi ca ai muncit timp de 20ani o suprafata de teren arabil devii stapin automat pe acea suprafata bineinteles ma gindesc la o actiune in instanta.
Matusa neavand copii, mostenirea oricum ar fi revenit parintilor vostri si altor unchi si matusi daca mai traiesc , sau in lipsa ar reveni tuturor mostenitorilor nepoti( in situatia in care mai sunt si alti nepoti).
Pentru suprafata de 20.000 mp se poate face un partaj nou la notar dupa obtinerea certificatului de mostenitor, motivat de faptul ca nu ati stiut de existenta acestui teren, teren care ar reveni de asemenea voua.
Altfel prin actiune adresata instantei de judecata.
Trebuie dezbateti succesiunea dupa Matusa. Tatal dvs mai traieste? Daca traieste si e singurul frate va veni la mostenirea legala adica la cei 20000 de mp care nu sunt in testament. Nepotii vor fi mostenitori testamentari iar tatal dvs mostenitor legal. Daca nu va mai traieste tatal si nu mai are Matusa alt frate, dvs nepotii veti culege atat mostenirea testamentara cat si cea legala. Daca deja s a eliberat certificat de legatar pentru mostenirea testamentara dupa Matusa acum se va face un supplement la succesiune, se va elibera un certificat d mostenitor suplimentar pentru suprafata de teren respectiva. Mergeti la acelasi notar care a dezbatut prima oar a el este cel competent pentru a dezbate si suplimentul.