avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In testament scrie că mătușa văduva fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu ...

In testament scrie că mătușa văduva fara descendenții cu părinții predecedați ptr cazul încetării mele în viața dispune,las strănepoților mei de sora toate bunurile mele mobile și imobile ce se vor găsi în patrimoniul meu după deces.
Testamentul poate fii stricat de mătușa sa de-a la altcineva cui vrea ea.
Noi după moartea ei putem ataca dacă a dat la cineva testament sau a făcut certificat de moștenitor sau o donație.
Mătușa a fost căsătorită in alt oraș ia are 91 ani și are un băiat din prima căsătorie am aflat.
Primăria face măsurători la terenurile dinafară comunei că sa se clarifice situația ptr succesiune gratuita sa se facă.
Mătușa la succesiune trebuie sa declară are nepoții le strică testamentul și trebuie să declare a fost căsătorită și are un băiat martorii care se baga trebuie să știe mătușa a fost căsătorită. are băiat.
Eu nu îl cunosc pe băiatul matusei dar pot scrie la Primărie să verifice în orașul respectiv,unii nu cunosc situația ăla care vrea moștenirea ce are mătușa se baga aiurea.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:43, 11 Septembrie 2023
Nu are absolut niciun sens ceea ce ați scris. Rugați pe cineva sa va ajute, astfel încât sa postați o întrebare coerentă.
In testamentul matusei dat la strănepoții e scris numai are părinții,bărbat și copii este văduva.
Mătușa are un băiat din prima căsătorie.
Ptr dezbaterea moștenirii dacă vrea sa de-a la cineva străin mătușa martorii trebuie sa declare au mostenitorii ptr succesiunea de teren extravilan trebuie Primăria să știe.

raluk0207 a scris:

Nu are absolut niciun sens ceea ce ați scris. Rugați pe cineva sa va ajute, astfel încât sa postați o întrebare coerentă.

Ziceti ca are un baiat dar mai spuneti ca nu stiti nimic de el.
Oare baiatul ala mai traieste? A avut copii? Cred ca matusa stia mai bine ce e cu el.
Nepotii daca sunt de la sora/frate se lacomesc degeaba la avere. Nu au nici un drept.
Dar vecinii nu știu că mătușa a fost căsătorită și are un băiat din prima căsătorie are și un nepot,dar unii se baga martorii ptr succesiunea teren extravilan Primărie
Poate să se autosesizeze Primăria să verifice sau scris să ii fac să facă o anchetă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Magie1 a scris:

Mătușa la succesiune trebuie sa declară ...


Niciun om, dar chiar niciunul, nu are cum să declare ceva la propria lui succesiune. Pentru că trebuie să fii nițel cam mort pentru a ți se dezbate succesiunea. Și, din câte știu eu, n-a grăit încă nimeni de pe lumea ailaltă.
Probabil că sunt acolo succesiuni nedezbătute de pe urma te miri cui (mama/ tatăl/ bunicul/soțul îngropat al zisei mătuși) pe care le clarifică acum primăria. Nu poate fi vorba despre succesiunea mătușii, câtă vreme ea este în viață Ați zis că ea are 91 de ani, nu că ar fi deja îngropată.

Magie1 a scris:

Noi după moartea ei putem ataca dacă a dat la cineva testament


Noi cine? Cine sunteți voi? (nepoți de frate/soră presupun, deși că, termenul "mătușă" nu se folosește în toate cazurile cu sensul lui exact)
Mătușa dvs., atâta vreme cât trăiește, poate să lase testament cui vrea ea. Și poate să-l modifice când vrea ea. (atâta vreme cât mai are și discernământ).
Iar dacă există un fiu al acestei mătuși, atunci îl privește pe el și doar pe el, dacă mama lui i-a lăsat sau nu ceva. Numai el are calitatea de a "ataca" (de a solicita reducțiunea testamentului) după decesul mamei sale. Dacă o mai fi viu și dacă vrea el, căci nu e nimeni obligat să accepte o moștenire ce I se cuvine. E fix problema lui (sau a copiilor lui, dacă i-o avea, in caz ce el e mort). Nu poate fi nici problema vecinilor, nici a te miri cui altcuiva.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu sunt lămurit cu o problema cînd se dezbate moștenirea legile ... Magie1 Magie1 Nu sint lămurit cu o problema cînd se dezbate moștenirea legile se schimba la noi notarul verifica online pe sistem pina sa formuleze actele ptr dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Este o lege că strănepoții de sora care după moartea matusei ... Magie1 Magie1 Este o lege că strănepoții de sora care după moartea matusei sa atace in instanță dacă mătușa a scris in testament lasă strănepoților de sora ... (vezi toată discuția)
Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am ... Magie1 Magie1 Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am certat cu ea,testamentul se poate strica in timpul vieții ei,după moartea matusei daca ia a ... (vezi toată discuția)