avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este o lege că strănepoții de sora care după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este o lege că strănepoții de sora care după moartea matusei ...

Este o lege că strănepoții de sora care după moartea matusei sa atace in instanță dacă mătușa a scris in testament lasă strănepoților de sora ce are și în timpul vieții lasă,după moartea matusei bai după moartea matusei se afla că poate fii dat la altcineva prin testament,certificat de moștenitor sau donatie la un străin ,strănepoții de sora poate ataca în instanță dacă nu vin alții mostenitorii.
Cel mai recent răspuns: Magie1 , utilizator 19:22, 11 Noiembrie 2023
Nu , nu pot ataca . De cate ori matusa face un testament ( si poate face de cate ori vrea , si trei pe zi ) , cel anterior NU mai e valabil . Practic , testamentul e ultima dorinta a celui decedat , si , in timpul vietii , poate sa-si schimbe ultima dorinta . Iar daca la deces ea nu mai are in patrimoniu bunurile trecute in testament ( le-a vandut , le-a donat , a facut cu cineva contract de intretinere , etc. ) , binenteles ca acele bunuri nu mai pot fi mostenite . Nu conteaza ca acea persoana e un strain de familie .
Le ataca băiatul matusei dacă vrea să accepte moștenirea,dacă băiatul nu e în viața are urmas poate venii acel urmașii sa accepte moștenirea.
Cum pot sa îl găsesc pe urmașii dacă băiatul său urmașul nu știe adevărul crede că a dat mie și lu sora strănepoții totul dar nu avem totul,dami un sfat cît e în viața mătușa sa îl găsesc prin Primărie sau Prefectura fara instanță de judecată.

CHKa a scris:

Nu , nu pot ataca . De cate ori matusa face un testament ( si poate face de cate ori vrea , si trei pe zi ) , cel anterior NU mai e valabil . Practic , testamentul e ultima dorinta a celui decedat , si , in timpul vietii , poate sa-si schimbe ultima dorinta . Iar daca la deces ea nu mai are in patrimoniu bunurile trecute in testament ( le-a vandut , le-a donat , a facut cu cineva contract de intretinere , etc. ) , binenteles ca acele bunuri nu mai pot fi mostenite . Nu conteaza ca acea persoana e un strain de familie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am ... Magie1 Magie1 Mătușa mi-a făcut mie și lu sorămea testament,noi ne-am certat cu ea,testamentul se poate strica in timpul vieții ei,după moartea matusei daca ia a ... (vezi toată discuția)
Primăria prin lege are drept pe baza unei petiții făcute de ... Magie1 Magie1 Primăria prin lege are drept pe baza unei petiții făcute de un stranepot de sora sa fac demers la evidența populației să verifice dacă există în ... (vezi toată discuția)
Certificatul de mostenitor si testamentul silviu35 silviu35 TATAL meu a primit de la o matusa si un unchi o casa cu 250 mp in 1986 unchiul a decedat in 1997 si a ramas matusa. IN 1999 tata a decedat si matusa a spus va ... (vezi toată discuția)