avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am fost debransata de la reteaua de apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am fost debransata de la reteaua de apa

Buna ziua! Sunt socata!!!!! ca desi traiesc intr-o tara membra a Uniunii Europene si desi am platit facturile la zi, am fost debransata de la reteaua de apa. Despre ce este vorba? Locatarii blocului in care locuiesc au facut instalatia de apa pe verticala pe scara blocului, iar eu nu, din diferite motive. Unul si cel mai important este acela ca, compania de apa din oras mai exact RAGC Targoviste, nu este de acord sa faca contract individual fiecarui locatar in parte chiar daca acesta investeste niste bani (si nu chiar putini!),spunand ca nu prevede legea!!!! Mentionez ca este singura companie de utilitati care nu face contracte individuale beneficiarilor(Si ma intreb eu, oare legea nu este aceeasi pt toti?). Si cu toate acestea, desi sunt un bun platnic, la finalizarea lucrarilor, desi am rugat administratora sa faca in asa fel incat sa raman pe instalatia veche(deoarece desi instalatiile cele noi sunt prevazute cu contoare f precise ca si cel de la scara, totusi cei de la RAGC nu vor sa-l desfiinteze pe cel de la scara), aceasta nu a vrut chiar daca am promis ca suport eu toate pierderile. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face in aceasta situatie? Am vreo sansa daca dau administratia in judecata?(caci compania de apa nu pot pt ca nu am contract cu ei.Contractul este intre RAGC si administratie.)As mai putea adauga ca administratorul firmei care a efectuat lucrarile mi-a spus ca se putea sa raman pe instalatia veche dar ca administratora nu a fost de acord. Ma plimba de la unul la altul, nu isi asuma nimeni responsabilitatea.(muncitorii ma trimit la administrator, administratora ma trimite la RAGC, iar RAGC ma trimite la administrator).Va rog din suflet sa imi raspundeti cat mai repede. Va multumesc anticipat.
Sa intelegem ca furnizorul de apa factureaza consumul la nivel de asociatie, cum o facea si pana acum, da?
In cazul acesta el poate factura ceea ce citesteste pe contorul de bransament (scara) la care este legata noua teava comuna de apa, da?
Dv. nu v-ati legat la aceasta teava, dar doriti sa ramaneti pe teava "comuna" (ca acum nu mai este folosita de nimeni) veche?
Am inteles bine?

Desi tehnic cred ca se putea face , totusi, ganditi-va ca ramanea in functiune si teava veche la care se puteau conecta, in timp, si altii, chiar daca sunt la momentul de fata conectati la cea noua. Tentatia e mare si chiar si Dv. ati fi avut de pierdut, poate, pe viitor, platind un consum care nu era al Dv.

Totusi, nu va suparati, acolo unde, intr-o asociatie, se decide sa se execute o lucrare pe infrastructura comuna toti proprietarii trebuie sa participe la plata costului acesteia. Nu se poate impanzi blocul cu o increngatura de tevi vechi si noi.

Nu stiu daca ati castiga in instanta, ma tem ca nu, dar pana una-alta aveti nevoie de apa si parerea mea este sa va conectati si Dv. la teava nou montata.
E o parere personala.
Puteti incerca si chestiunea cu procesul, dar dureaza si cu un rezultat imprevizibil.
Cat despre furnizor ca nu vrea sa faca contracte separate cu proprietarii, aceasta tine de posibilitatile si de calculele economice ale furnizorului, deocamdata nu in conformitate cu vreo lege anume.
Doamnă,inainte de a fi inceput lupta trebuia să vă informați.
Iertați-mă dar eu cred că dreptatea nu este de partea dumneavoastră.
Asociația schimbă conducta de apă rece (veche)
pe verticală.Distribuitorul de utilitați in cazul dumneavoastră regia de apă
conform legii incheie contract numai cu asociația.Apometrele din interiorul
apartamentelor nu au acelaș grad de precizie ca cel de branșament-scară-
Fizic nu poate exista două conducte in acea nișa.
Prezența noastră in comunitatea U.E nu are nici o legatura cu legile din țara
noastră.
Stimata doamna, ar fi fost ideal daca ar fi suportat asociatia cheltuielile dar acestea au fost suportate de proprietari in totalitate. As vrea sa stiu si eu dupa care lege se ghideaza compania de apa din moment ce aceasta nu e valabila si in cazul celorlalte companii de utilitati(de gaze, de electricitate etc).Si daca pot exista 2 apometre cu aceeasi precizie cu siguranta pot exista si 2 conducte de apa.Poate ma ajutati mai concret aducandu-mi la cunostinta legea de care vorbiti. Va multumesc oricum. Stiti dvs, ce nu te doboara, te intareste.
Doamna draga, va stimez f mult. Am urmarit comentariile dvs vis a vis de alti utilizatori. Ati inteles f bine ce am vrut s spun. Problema este ca nu asociatia a decis efectuarea lucrarilor ci locatarii. Cat despre tevile vechi, acestea se afla in subsolul blocului si va asigur ca acolo vor ramane si de acum incolo pt ca nimeni nu se oboseste sa intre acolo sa le taie, cu atat mai putin sa fure din conducta cea veche. Oricum acesta e un risc pe care mi-l asum ca si cel de a plati toate pierderile. Tot e ceva decat sa nu ai deloc apa. Si nu sunt numai eu in situatia aceasta .Suntem 4 apartamente din cate stiu eu sau chiar 5 dar de acesta din urma nu sunt f sigura. Eu am vorbit aici doar in numele meu personal.Sunt constienta ca ma lupt cu morile de vant aici in Romania, dar as vrea sa incerc insa am nevoie de niste sfaturi concrete caci nu pot sa pornesc pe acest drum in necunostinta de cauza. Refuz sa cred ca nu se poate face nimic impotriva acestor oameni care dispun de vietile oamenilor dupa bunul lor plac.Aceasta companie de apa este singura de pe piata si de aceea isi permite sa-si faca propriile legi.Credeti-ma ca zilnic sunt cozi interminabile cu oameni care fac reclamatii, dar fara nici un rezultat. De aceea am ales calea justitiei. Si sa stiti ca nici cu asociatia nu mi-e rusine. Va multumesc pt interventie si va mai astept si cu alte opinii.
@Mihaela Cozma,
Dumneavoastra ati scris ca locatarii, vecinii au facut instalatia noua:
Locatarii blocului in care locuiesc au facut instalatia de apa pe verticala pe scara blocului, iar eu nu, din diferite motive. Unul si cel mai important este acela ca, compania de apa din oras mai exact RAGC Targoviste, nu este de acord sa faca contract individual fiecarui locatar in parte chiar daca acesta investeste niste bani (si nu chiar putini!),spunand ca nu prevede legea!!!! Mentionez ca este singura companie de utilitati care nu face contracte individuale beneficiarilor(Si ma intreb eu, oare legea nu este aceeasi pt toti?)

Apoi spuneti:
Problema este ca nu asociatia a decis efectuarea lucrarilor ci locatarii

Pai locatarii formeaza asociatia. asociatia nu exista fara locatari.
Orice regie de apa nu este deacord sa incheie contracte individuale cu fiecare proprietar dintr-o asociatie, nu numai in orasul dv. Furnizorul incheie contract cu asociatia si factureaza conform apometrului de la bransament si nu conform apometrelor individuale. Nu este o exceptie la dumneavoastra. exceptia ar fi daca ar accepta sa incheie contracte individuale.
Dar nu este vorba doar de consum ci si de intretinerea coloanelor care este in sarcina asociatiei de la bransamentul asociatiei pana in apartamentul fiecaruia.
Dumneavoastra ar trebui sa intretineti aceste conducte vechi si care pot crea oricand inundatii datorita avariilor.
Mai aveti o remarca interesanta:
Si sa stiti ca nici cu asociatia nu mi-e rusine.
. Cum adica! Pai dumneavoastra si vecinii dumneavoastra formati asociatia. poate nu este bine administrata, condusa si aveti posibilitatea sa va implicati, sa intrati in comitet, sa fiti presedinte, administrator, cenzor si sa rezolvati problemele conform legii si hotararilor adunarii generale.

Am rugamintea sa nu mai postati mesaje consecutive. Daca nu a intervenit nimeni dupa mesajul dumneavoastra reluati editarea de unde ati ramas si adaugati in continuare ceea ce mai vreti sa spuneti. Multumesc!

Alte discuții în legătură

Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)