avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Explicare decizie luata de instanta privind lipsa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Explicare decizie luata de instanta privind lipsa calitatii procesuale pasive

Sper ca am postat in locul potrivit , iar daca nu am postat unde trebuie , rog un moderator sa mute acest topic in locul cuvenit .

As dori sa stiu si eu , ce inseamna de fapt decizia urmatoare luata de instanta :

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată din oficiu. Respinge cererea reclamantei . Respins fond

Dupa parerea mea , asta inseamna ca reclamantei i-a fost respinsa cererea si dosarul a fost inchis , dar dupa opinia avocatei angajate de reclamanta , dosarul se judeca in continuare . :O

Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 19:40, 22 Iunie 2010
Reclamanta poate ataca hotararea instantei de fond, probabil la asta s-a referit avocatul reclamantei.
Orice hotarare a instantei de fond se poate ataca cu
apel sau cu recurs, dupa caz.
Astfel, rezulta ca avocata a avut dreptate.
Expeptiile pot fi ridicate de catre oricare dintre parti sau de catre instanta
din oficiu, in virtutea rolului activ, reglementat de art. 129 C.pr.civ.
In functie de situatia din speta si de probele administrate solutia
poate fi corecta sau nu, iar acest lucru sa va stabili in calea de atac
de catre instanta de control.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Daniel Coman, Avocat
din ceea ce ati postat dv reiese ca reclamantul si-a indreptat pretentiile impotriva unei persoane care nu are calitate procesuala, n-a fost parte la raportul juridic dedus judecatii. judecata poate continua in apel sau recurs numai ca nu se poate trece peste aceasta... exceptie... parte a raportului juridic ...
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri .

Este vorba despre o actiune in constatare , mai exact o uzucapiune a unui teren agricol extravilan .

Eu cred ca avocata nu a stiut cum sa scrie cererea , dar e doar o parere personala .

Paratii sunt comisia locala pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor a localitatii pe raza careia se afla terenul si comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor a localitatii pe raza careia se afla terenul .
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Costinel Burca, Contabil
Cum bine ati sesizat si cum corest si legal a dispus instanta
Comisia locala nu avea nici o calitate intr-o actiune in uzucapiune.
Aceasta actiune se poarta in contradictoriu cu proprietarii terenului
ce se vrea a se uzucapa.

Alte discuții în legătură

Cum arat in instanta care imi sunt vecinii ? leorot leorot Am un teren care se invecineaza pe o latura cu o gradina a numitului Popescu. Vecinul lui Popescu, adica Idiotescu, m-a dat pe mine in judecata precum ca as fi ... (vezi toată discuția)
Servitutea de trecere - cedo nicoleta_85 nicoleta_85 Cunoaste cineva decizii CEDO cu privire la [u]servitutea de trecere[/u]? sau spete in care sa se fi discutat si acest aspect? Multumesc (vezi toată discuția)
Actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii titlului de proprietate Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991. Ulterior se constata de catre Comisia Locala de fond funciar ca una dintre parcelele ... (vezi toată discuția)