avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general BUNA ZIUA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

BUNA ZIUA

SUNT ANGAJATA LA PRIMARIE AVAND FUNCTIA DE REFERENTGRAD ASISTENT CL III TREAPTA II AGENT FISCAL. AM TERMINAT DE CURAND FACULTATEA DE STIINTE JURIDICE SI ADMINISTRATIVE . POSTUL PE CARE IL OCUP ESTE DE STUDII MEDII . AS DORI SA AFLU CUM SE FACE TRANSFORMARE POSTULUI SI CARE ESTE INCADRAREA MEA
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 23:29, 22 Iunie 2010
Un functionar public poate fi promovat in clasa in urmare obtinerii unei diplome de nivel superior si promovarii examenului organizat in acest sens..
Promovarea functionarilor publici care au fost admisi la examenul de promovare se face prin transformarea postului pe care sunt incadrati intr-un post de nivel superior, corespunzator studiilor absolvite.

In vederea transformarii postului, autoritatea sau institutia publica are obligatia sa transmita Agentiei Nationale a Functionarilor Publici:
a) solicitarea de transformare a postului, cu indicarea denumirii, a clasei si a gradului profesional al functiei publice detinute de functionarul public si al functiei publice pe care urmeaza a fi promovat, precum si salariul stabilit conform legii salarizarii in vigoare;
b) o copie a diplomei de absolvire sau, dupa caz, o adeverinta care sa ateste absolvirea unei forme de invatamant;
c) procesul-verbal final al examenului de promovare in clasa a functionarului public, in original.
Dupa primirea avizului de transformare a posturilor, conducatorul autoritatii sau institutiei publice are obligatia de a emite, in termen de 5 zile lucratoare, actul administrativ de numire in functia publica.

P.S.
- Nu prea am inteles ce inseamna AM TERMINAT DE CURAND FACULTATEA DE STIINTE JURIDICE SI ADMINISTRATIVE. Daca aveti luat examneul de licenta atunci se poate vorbi de promovare in clasa.
- Eu v-am raspuns la prima dumneavoastra intrebare.
- Referitor la dreptul de a participa la concurs si incadrarea dumneavoastra, ca jurist, puteti trage singura concluzia din ceea ce am scris mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in treapta superioara functionar public Maria45 Maria45 am absolvit facultatea de stiinte juridice si administrative brasov, specoalitatea administratie publica si lucrez la primarie de comuna de 20 de ani.dupa ... (vezi toată discuția)
In noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs? aleksutzu aleksutzu 1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)