Un functionar public poate fi promovat in clasa in urmare obtinerii unei diplome de nivel superior si promovarii examenului organizat in acest sens..
Promovarea functionarilor publici care au fost admisi la examenul de promovare se face prin transformarea postului pe care sunt incadrati intr-un post de nivel superior, corespunzator studiilor absolvite.
In vederea transformarii postului, autoritatea sau institutia publica are obligatia sa transmita Agentiei Nationale a Functionarilor Publici:
a) solicitarea de transformare a postului, cu indicarea denumirii, a clasei si a gradului profesional al functiei publice detinute de functionarul public si al functiei publice pe care urmeaza a fi promovat, precum si salariul stabilit conform legii salarizarii in vigoare;
b) o copie a diplomei de absolvire sau, dupa caz, o adeverinta care sa ateste absolvirea unei forme de invatamant;
c) procesul-verbal final al examenului de promovare in clasa a functionarului public, in original.
Dupa primirea avizului de transformare a posturilor, conducatorul autoritatii sau institutiei publice are obligatia de a emite, in termen de 5 zile lucratoare, actul administrativ de numire in functia publica.
P.S.
- Nu prea am inteles ce inseamna AM TERMINAT DE CURAND FACULTATEA DE STIINTE JURIDICE SI ADMINISTRATIVE. Daca aveti luat examneul de licenta atunci se poate vorbi de promovare in clasa.
- Eu v-am raspuns la prima dumneavoastra intrebare.
- Referitor la dreptul de a participa la concurs si incadrarea dumneavoastra, ca jurist, puteti trage singura concluzia din ceea ce am scris mai sus.