avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare psihica?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare psihica?

este vreo lege care ii pedepseste pe cei care contribuie la declansarea unei boali psihice a unui om?
Cel mai recent răspuns: dnb , utilizator 20:26, 11 Iunie 2007
Constitutia Romaniei si Codul Penal. Pentru mai multe relatii o intrebare mai detaliata.
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2007
hellenburgous, utilizator
detalii:
este vorba de tatal meu care este singur (mama a murit asta toamna).este un batran de 75 de ani singur si bolnav(pb cardiace si nu are un ochi)se confrunta cu furia vecinilor.
in fata casei locuieste o fosta securista, turnatoare la militie si pt ca toata viata a facut asta si acum la pensie dupa ce si-a ispasit o pedeapsa de arestare la domiciliu continua, victima fiind tata. ea impreuna cu vecina de langa casa ii instiga pe ceilalti vecini sa il provoace pe tata la scandal(din nefericire el a ripostat), pune tot felul "golani"(nu am reusit sa gasesc alt cuvant) sa il bata cu pietre.chiar ieri in timp ce vorbeam la telefon tata era speriat ii era frica sa doarma acasa pt ca in timpul zilei a fost atacat. la un moment dat sa intrerupt legatura telefonica. am resunat si mi-a spus ca se arunca cu pietre in curte.
cele 2 vecine ale mele au adunat semnaturi de la alti vecini si au intocmit o reclamatie la politie in urma careia tata a platit o amenda. sunt sigura ca atunci cand a fost provocat le-a injurat, dar din curte, pt ca ii este frica de ele. unele semnaturi erau de la vecini indepartati pe care nu avea cum sa ii deranjeze.
ca urmare a presiunilor exercitate de aceste persoane a inceput sa aiba tulburari psihice(paranoia) si agravare , degradare a starii de sanatate.
cred ca fapta vecinilor se poate incadra in:marturie mincinoasa pt ca semnaturile sunt obtinute prin manipulare si puterea cuvantului(securisa joaca si acum un rol de lider in comunitate)
instigare la violenta pt ca este provocat sa strige si sa riposteze, ceea ce este in defavoarea lui
suferinte fizice si psihice pt ca starea lui de sanatate sa agravat.
banuiesc ca sunt legi sau articole in Codul penal care cuprind aceste fapte, dar nu le gasesc, poate ca si pt ca sunt speriata si vreau sa fac ceva urgent.
sfatuti-ma ce sa fac? plangere la politie, sa apelez la o televiziune cu emisiuni de scandal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor pana bogdan pana bogdan in urma cu 5 zile un baiat din sat se ducea sa si ia calul de unde era priponit ! alt baiat l a oprit din drum cu intentia de a l lovi , i a dat un ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 - dreptul la informare dnb dnb va rog mult, cei care stiti sigur sa-mi raspundeti urgent. am cerut de la politie, conform legii 544, o copie a reclamatiei intocmite de vecini si semnaturile ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar sterea sterea Buna ziua, prietena mea care a facut un partaj voluntar prin care ea a primit o suma de bani ptr a-si cumpara un apartament, in schimbul renuntarii de catre ea ... (vezi toată discuția)