avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 544/2001 - dreptul la informare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 544/2001 - dreptul la informare

va rog mult, cei care stiti sigur sa-mi raspundeti urgent.
am cerut de la politie, conform legii 544, o copie a reclamatiei intocmite de vecini si semnaturile acestora, iar politia mi-a raspuns ca nu se poate deoarece se aplica legea 677. autorii reclamatiei au adunat semnaturile de la persoane care nu au fost deranjate de tata, deci sunt false. scopul lor fiind alungarea tatalui meu din cartier.
nu mai suport! eu sunt la mare distanta de el, ei stiu asta, fac abuz de lege si tot pe ei ii protejeaza legea si politia?
ce sa fac?
cum pot sa-l apar?
de alfel acum am aflat ca va mai trebui sa plateasca o amenda si pentru aruncarea gunoiului in spatiu necorespunzator, desi tata nici nu a mai stat in cartier pt ca ii este frica de unchiul si matusa mea, autorii tuturor relelor. ce sa fac ?
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 23:01, 27 Iunie 2007
Cel mai bine ar fi sa contactati un avocat care sa se ocupe de acest caz.
De fapt, ce i s-a intamplat tatalui dvs? A primit o somatie, a fost amenintat, a fost amendat(in ce conditii, fapta, martori etc), vine cineva la usa la el si-l ameninta, e bruscat pe strada?
Tocmai de asta am spus sa contacteze un avocat, in primul rand nu se intelege clar din context ce se intampla, si in al 2 lea rand daca e ceva mai grav trebuie contactat un avocat care sa le apere drepturile.
Ce fapte s-au semnalat in reclamatie?
tatal meu locuieste singur la 600km de mine. matusa, unchiul meu ar vrea ca sa-l determine sa vanda casa. din acest motiv ei si inca o vecina il provoaca sa faca scandal sau pun tot felul de golani sa-l agreseze. a fost asteptat cu bate sau au aruncat cu bolovani.tata ia injurat, dar nu pe strada ci din curte. ca urmare ei au facut plangere la politie, au mai adunat si semnaturi si tata a platit o amenda. eu dupa ce am aflat am trimis o cerere la politie conform legii544 in care cerea copii de pe reclamatie si semnaturile celorlalti ca sa vad ce scriu astia acolo, ca sa stiu daca ii chem in instanta si doream sa stiu cine sunt ceilalti semnatari pt ca eu nu cred ca au fost deranjati de tata, (mai ales ca stiu foarte bine ce fel de oameni sunt matusa unchiul si vecina).ma gandeam sa cer politiei sa ii cheme si sa spuna cu ce ia deranjat.
politia mi-a raspuns ca trebuie sa-i protejeze pe vecinii mei conform legii 766. pai daca este asa inseamna ca eu daca merg acolo si ei vor sa-si bata joc strang semnaturi si eu sunt amendata fara sa fac nimic si tot ei sunt protejati.
saptamana aste tata a mai primit o amenda pt aruncarea gunoiului nu stiu unde.... dar el nici nu a stat acasa. a fost la mine si apoi la fratele lui pt ca ii este frica sa stea in casa lui.
si ce credeti: autoritatile tin seama de ceea ce au scris vecinii in aceasta reclamatie acasa il astepta amenda.
sunt speriata ingrozita, nu stiu ce sa fac......

Alte discuții în legătură

Vatamare psihica? dnb dnb este vreo lege care ii pedepseste pe cei care contribuie la declansarea unei boali psihice a unui om? (vezi toată discuția)
Vecin deranjant ..hartuire.. laviniuta_s laviniuta_s Buna ziua In primul rand imi cer scuze daca am scris acest mesaj in alta parte decat trebuia..e prima data cand apelez la ajutorul dvs.. Problema mea in ... (vezi toată discuția)
Cui sa ne adresam daca avem probleme cu un vecin recalcitrant? lispas lispas Suntem o familie cu doi baieti, unul de 2 ani si 2 luni si cel mic are o luna, si de curand am achizionat un apartament nou. De cand ne-am mutat avem probleme ... (vezi toată discuția)