avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecin deranjant ..hartuire..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecin deranjant ..hartuire..

Buna ziua
In primul rand imi cer scuze daca am scris acest mesaj in alta parte decat trebuia..e prima data cand apelez la ajutorul dvs..
Problema mea in mare:
Locuiesc intr-un bloc de vreo 10 ani la etajul 4.Dedesubt am un vecin care este deranjat si de faptul ca merg prin casa.Si in toti acesti 10 ani am avut diverse probleme cu dansul.
Prima data am facut o petrecere de logodna ,prima si ultima mi-a chemat politia.OK. Am inteles nu a mai existat de atuunci vreo petrecere.Apoi ca se aud pasii, scaunele si tot felul de zgomote.Am pus cauciuc la picioarele de la scaune,mi-am pus covoare prin casa (evitam lucrul acesta deoarece sunt toata ziua la servici si imi vine mai usor la curatenie).
A urmat o alta discutie legata de pompa de la acvariul de la pesti (pompa care era in apa )ca o aude si il deranjeaza.Dupa mai multe insistente chiar daca stiam ca aceasta nu ma deranja pe mine in casa dar pe vecin...nici atat,l-am vandut.
A venit vara am cumparat un aer conditionat.Binenteles ca mi-a batut imediat in teava ca il deranjeaza.A trecut vara..am scapat de plangerile legate de aer, acum e deranjat de faptul ca folosesc baia.De fiecare data cand merg dimineata sa ma spal bate in teava.Ca il deranjeaza instalatia sanitara.
Am mers la dansul la usa cu nervii intinsi la maxim dupa atatea ...plangeri si ne-am certat pana a chemat politia.Mi-am luat un avertisment ca i-am adus injurii...si a depus si plangere la sectia de care apartinem.
Acum sincer stiu ca nu trebuie sa imi fac singura dreptate ,dar deacum vreau sa urmez calea legala.Stiu ca la bloc trebuie sa invatam sa ne intelegem reciproc dar aici cred ca nu mai este cazul :( am facut aproape imposibilul ca sa fie bine.
Ce credeti ca as putea sa fac? Mai pot depune plangere de hartuire daca dansul a depus primul?Cum imi pot demonstra nevinovatia si in acelasi timp sa il acuz pe dansul de impiedecarea folosirii locuintei?#-o
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Fenisa81 , utilizator 19:18, 15 Februarie 2018
Buna ziua !
Consider ca este destul de greu de trait in asemenea conditii. pentru a actiona legal, trebuie sa nu mai rapundeti provocarilor lui, dar totodata sa va aparati. In acest sens, ar insemna, ca de cate ori bate in teava sa sesizati politia pentru ca va deranjeaza, iar de cate ori face baie sau se de cate ori utilizeaza toaleta ...mai zgomotos( ca sa fiu eufemistic), sa- i bateti dumneavoastra in teava =D>.
Trebuie sa recunosc ca situatia este mai delicata decat pare, dar din punct de vedere juridic va sfatuiesc sa nu raspundeti provocarilor, sa utilizati normal locuinta si sa sesizati organele in drept in situatia in care sunteti agresata sau va sunt ingradite drepturile de locatar. Oricum, personal, va sfatuiesc sa aveti in vedere si schimbarea locuintei( numai din politie in sala de judecata nu o sa puteti trai normal).
Cu stima !

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Marius Zaharia, Avocat
De acord cu domnul Zaharia cu o excepție, cea a schimbării locuinței. În locul dumneavoastră i-aș propune să se mute el în singurul loc liniștit de pe pământ, unde l-ar deranja poate doar ciripitul păsărilor și din când în când alaiul care-l însoțește pe cel trecut la cele sfinte. :D
Mă întreb ce veți face când veți avea copii?!
Buna dimineata.

Parerea mea, este ca doamna il poate reclama pentru hartuire.Pentru dinsa este un stres fiecare miscare facuta.Nu se poate convietui in acest mod, poate ceda nervos oricind.
Doamna ,trebuie sa va ginditi serios la sanatatea dvs.( sunt convinsa ca aveti nervii zdruncinati destul de serios ),acesta ar fi un motiv in plus sa-l puneti putin la punct pe domnul respectiv.
Daca mergeti la medic ,sunt sigura ca veti avea "dovada",( hartuirii vecinului).
Multumesc frumos pt. sfaturi.
Chiar sunt stresata si mai nou speriata deoarece tot dansul a facut reclamatie la politie ca e deranjat de zgomotele din casa si ca i-am adus injurii.
Si ma intreb daca ar putea merge mai departe,sau unde ar mai putea depune reclamatie in afara de sectia de politie de care apartin.:(
(sau mai grav ar fi sa i se dea si dreptate...:((...avand in vedere ca el a fost primul care a facut reclamatie)
Buna dimineata,

Doamna Lavinia,va inteleg starea emotionala prin care treceti,dar va rog sa va ( impuneti )cit este posibil sa va pastrati (calmul).Cred ca nu este o regula ca cel care reclama ,sa aiba si cistig de cauza.In aceasta problema va pot edifica domnii avocati.Incercati sa adunati date despre acest vecin,despre cum se manifesta dinsul fata de alti colocatari din blocul dvs.
Nu gresiti cu nimic daca discutati cu administratorul de bloc,vecinul lui de la nivelul inferior lui,..etc.S-ar putea sa va fie de folos aceasta informare.
Nu cred ca el este o persoana prea (sociabila),iar asta cred ca este in favoarea dvs.,adica( puteti avea martori ca este reclamagiu de "profesie".
Va rog aveti grija de sanatatea dvs.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
ContSters179589, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii talciuloredana talciuloredana Am probleme cu vecina de jos.Cred ca are probleme mentale.Intr0o sambata a ramas blocata in bucatarie de la 9 pana la 17 .S-a sunat la pompieri si au zis ca ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru tulburarea folosintei locuintei AndaToma AndaToma Buna, Locuiesc la casa cu 2 apart. casa scarilor comuna. Intr-o zi vecinul de deasupra a montat o teava de apa rece pe la mine prin hol profitand de faptul ... (vezi toată discuția)
Vecina cu probleme psihice ma deranjeaza la usa, bate in teava, imi face reclamatii... SalexandraF SalexandraF Buna seara! Locuiesc la etajul 4 (ultimul etaj) si am probleme cu vecina de sub apartamentul meu (etajul3). O deranjeaza absolut tot ceeea ce fac, ca de ... (vezi toată discuția)