avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA plata tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

plata tva

In cazul unei societati neplatitoare de TVA, inregistrata in scopuri de TVA pentru achizitii intracomunitare, cf.art 153 (1) din CF cum plateste TVA la achizitia bunurilor.
Societatea achizitioneaza imbracaminte pentru distrubutie in magazinele din Romania, la achizitia acestor bunuri depunem decont 301. La rubrica TVA am trecut 0, problema e ca nu stiu daca am intocmit corect aceasta declaratie, nu inteleg daca trebuie efectiv sa platim acest TVA in Romania sau se aplica taxarea inversa? Ce facem incepand cu 01.07 procedam ca si pana acum?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 09:31, 3 Iulie 2010
plateste tva prin depunerea decontului special de taxa, formular 301, prin completarea bazei impozabile si a tva afernta, nu zero
in nici un caz taxare inversa.
taxarea inversa se inregistreaza doar de catre persoanele inregistrate in scopuri tva cf art 153.
incepand cu 1 iulie 2010, conform proiectului de ordonanta, se elimina posibilitatea inregistrarii taxarii inverse la anumite produse.
Imi cer scuze ca insist dar nu sunt lamurita cum trebuie sa procedez exact in cazul meu , acum dupa 01.07.2010. Multumesc
la fel ca si pana acum, platiti efectiv tva in romania, nu puteti inregistra taxare inversa intrucat nu sunteti platitor de tva.
Dar societatea este inregistrata in scopuri de tva cf art.153 din CF, oare ar fi mai simplu atunci sa devina platitoare de tva firma sa nu mai platim nici in Romania?
dvs. stiti mai bine, va faceti calculele si decideti cum este mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii intracomunitare milea_liliana milea_liliana Va rog sa ma ajutati ca nu imi este clar urmatoarea situatie: O firma nou infintata ca neplatitoare de tva v-a face comert on-line cu achizitii ... (vezi toată discuția)
Tva la pfa jtt77 jtt77 Buna.Daca cumpar un auto nou din Ungaria platesc TVA acolo sau in Rom? (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare de bunuri anca332 anca332 Buna ziua, Am si eu o speta destul de complicata. Am o Intreprindere familiala care face achizitii intracomunitare de bunuri (fructe si legume). Cand a ... (vezi toată discuția)