avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un psiholog poate angaja alt psiholog ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un psiholog poate angaja alt psiholog ?

Buna ziua. Lucrez de mai bine de 3 ani angajata ca psiholog, (mai intai in cadrul unui SC care presta servicii de natura psihologica, iar apoi in acelasi loc, insa transformat odata cu aparitia legii psihologilor in Cabinet Individual de Psihologie), fiind angajata unui alt psiholog.
Legea 213/2004 (privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica) emisa de Colegiul Psihologilor din Romania in 27 mai 2004, ([ link extern ] .
Azi am aflat printr-un intermediar cum ca un avocat a fost contrariat afland de aceasta stare de fapt, sustinand ca in cazul profesiilor liberale nu se poate face o astfel de angajare. Cu alte cuvinte, un psiholog nu poate angaja alt psiholog (sau un avocat - alt avocat, sau un medic - alt medic), intre acestia nefiind posibila decat stabilirea de contracte de colaborare, constituirea de asociatii sau societati civile profesionale. Nu stiu ce sa mai cred. Cine este dezinformat ? Avocatul cu pricina sau Colegiul Psihologilor pluteste in ignoranta ? Va rog sa ma ajutati sa ma clarific, pentru ca daca avocatul cu pricina stie ce spune, inseamna ca profesam guvernati de un sistem bolnav.
Va multumesc anticipat.

Psiholog Maria Mihoc
Cel mai recent răspuns: psihic , utilizator 13:53, 28 August 2008
Ai tot dreptul constitutional sa faci astfel de angajari.
Din pacate la avocati au oarece restrictii si ei vad totul din acest punct de vedere.
Si in profesia de avocat exista ceea ce legea numeste "avocati salarizati in cadrul profesiei", asa ca nu inteleg ce i s-a parut in neregula avocatului cu pricina.
Multumesc. Asa spun si cei din Colegiul Psihologilor, ca se poate. Dilema mea a aparut cand un avocat a spus ca nu se poate, caci ma gandeam ca e cel mai in masura sa se pronunte.
Unii doar vorbesc..si vorbesc...pana ce gasesc intradevar ceva de spus.
Cu parere de rau , eu subscriu la cele spuse de avocat.Nici in lege nu se prevede un astfel de caz. Pentru mai multa siguranta va sugerez sa depuneti o adresa la Colegiul Psihologilor din Romania pentru a expune situatia si sa vedeti ce va raspund.
In lege se specifica doar cazul in care psihologul are nevoie de supervizare. Daca e deplin cu drept de libera practica se asociaza in cabinete.Daca sunteti angajata cu contract de munca , aici intervine de ex. urmatoarea problema de drept civil : raspunderea pentru fapta prepusului . Cum raspunde medicul care v-a angajat fata de un diagnostic sau tratament gresit. Asta mi vine in minte acum dar sunt mult mai multe aspecte de discutat. Sigur, cand toate-s bune si frumoase ,nu e nici o problema. Insa tineti cont ca pot aparea si situatii conflictuale.

Alte discuții în legătură

Cabinet psihologic live_maz live_maz cum poate fi infiintat si de ce aviza are nevoie sa functioneze un astfel de cabinet? va multumesc (vezi toată discuția)
Diferenta intre profesie liberala si pfa StanciuL StanciuL Buna ziua, sunt psiholog autonom cu drept de libera practica si doresc sa stiu care este diferenta intre profesia liberala (asa cum este profesia de psiholog) ... (vezi toată discuția)
Doresc să deschid un cabinet de psihologie. Maria Sidonia Maria Sidonia Bună seara, Doresc să deschid un cabinet de psihologie și mă gândesc să optez pentru Întreprindere individuală (II) în loc de PFA. Îmi spuneți, ... (vezi toată discuția)