avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condus Fara Permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condus Fara Permis

Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in cazier are scris asa : Condamnat la 6 luni inchis cu suspendare (conf. art. 81,71 al. 5 CP) Pe termen de incercare de 2 ani si 6 luni pentru art. 86 al. 1 - OUG. 195/2002 cu art 74 lit. c , 76 lit. d CP cu aplic art. 71, 64 lit. a teza II lit b CP , Sp 31 / 15.01.2008 , Dos. 7443 / 279 / 2007 a Jud. P. Neamt.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:54, 25 Iunie 2010
Va putea redobandi drept de conducere dupa un an de la data ramanerii definitve a hotararii prin care a fost condamnat .
ca sa aveti cazierul curat trebuie sa va faceti reabilitarea, iar termenul nu e implinit inca
Ptr a redobandi dreptul de conducere , nu trebuie sa intervina reabilitarea ptr fapta ptr care fusese condamnat , intrucat , posibilitatea acestei exceptii este oferita de art 116 din Codul Rutier , astfel :

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
Va putea sustine examenul in vederea redobandirii dreptului de a conduce , indiferent daca a operat sau nu reabilitarea.
Termenul de 1 an curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Multumesc deci in concluzie poate sa dea de permis din nou. incaodata multumesc

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere bluezenner bluezenner Am avut permis de conducere in 1997, datorita unui accident permisul a fost anulat deoarece victima a decedat. Instanta mi-a dat 1an jumate cu suspendare. ... (vezi toată discuția)
Sentinta rodica05 rodica05 Buna ziua, in urma unui proces penru conducerea sub influenta alcoolului sentinta este: - 6 luni de inchisoare cu suspendare - perioada de incercare de 2 ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto piturca1981 piturca1981 Am permisul de conducere anulat ptr consum de bauturi alcoolice din 2005. Am primit pedeapsa de 6 luni cu suspendare. Intrebarea mea este daca mai pot recurge ... (vezi toată discuția)