avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permisul de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permisul de conducere

Am avut permis de conducere in 1997, datorita unui accident permisul a fost anulat deoarece victima a decedat. Instanta mi-a dat 1an jumate cu suspendare. Intrebarea mea este dupa atata timp daca nu am facut reabilitarea in Romania pot da de permis in alta tara? Sunt de aproape un an in Republica Ceha si astept sa imi iasa actele de sedere aici (mai exact un buletin provizoriu). Astept un raspuns! Multumesc anticipat!
Examenul poate fi sustinut in termen de un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare.


Reabilitarea de drept este operanta dupa scurgerea termenului de incercare compus din pedeapsa aplicata la care se adauga doi ani.

Asadar , dupa trei ani si jumatate de la ramanerea definitiva a hotararii judecatorest vor fi inlaturate interdictiile si decaderile ce decurg din condamnare.




Atunci când vi s-a anulat permisul de conducere pentru săvârşirea unor faptele prevăzute la art.114, alin.1 din O.U.G.195/2002, aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere. Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare (art. 116, alin.1, lit.a,b,c,d):

* au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
* a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;




Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Deci sa inteleg ca pot da de permis in Republica Ceha ? Chiar si in Romania fara sa mai fie nevoie sa fac reabilitarea ?
nu are nicio legatura reabilitarea cu obtinerea unui nou permis.
dupa cum vi s-a explicat puteti sustine examenul in vederea obtinerii unui permis nou dupa un an de la ramanerea hotararii definitive si irevocabile. puteti obtine permisul si in Romania si in Cehia. in Romania nu este nevoie sa mai faceti scoala de soferi.

Stoica Ioana a scris:

Examenul poate fi sustinut in termen de un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare.



pe scurt, raspunsul este DA.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
cyan, moderator
Multumesc pentru raspusns si ajutorul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da examen pentru permis? Boby10 Boby10 [quot] Ora estimata: 09:00 Complet: C1 P + C Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă inculpatul I B I, pentru săvârşirea infracţiunii ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis maariusboros maariusboros Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto piturca1981 piturca1981 Am permisul de conducere anulat ptr consum de bauturi alcoolice din 2005. Am primit pedeapsa de 6 luni cu suspendare. Intrebarea mea este daca mai pot recurge ... (vezi toată discuția)