avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testamentu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testamentu

am un unchi din partea sotiei care ia facut testament pe apartament .
El are un frate care nu sunt in relati bune.
Ce act avem nevoie in afara de vanzare-cumparare care sa fie valabil si ne atacabil.
Noi avem grija de el .
CU STIMA
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 09:43, 23 Iunie 2010
Si testamentul este bun, daca este incheiat cu indeplinirea tuturor conditiilor de valabilitate (art.948 C.civ./ consimtamant, capacitatea de a contracta, obiect determinat, cauza licita) si daca nu exista si mostenitori rezervatari, iar rezerva succesorala ar fi incalcata. In situatia in care sigurul mostenitor este cel aratat de dvs. (sora/ colateral privlegiat), atunci nu se pune problema rezervei, deoarece mostenitorii care se bucura de ea sunt descendentii (copii, nepoti, stranepoti ai celui ce va lasa apartamentul), ascendentii privilegiati (parintii celui ce va lasa apartamentul) si sotul supravietuitor al aceluiasi.
Un alt act "neatacabil" in afara actului de vanzare-cumparare (cu sau fara drept de renta viagera), nu exista si nici chiar cel de v-c nu poate fi definit ca "neatacabil", deoarece si acesta trebuie sa indeplieasca aceleasi conditii de incheiere valabila (art.948 C.civ. amintit mai inainte) ca toate contractele. Este adevarat insa ca acesta din urma nu este supus raportarilor si reductiunilor in cazul rezervei, ca donatiile sau legatele testamentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament julius05 julius05 O persoana de 76 de ani care ia decedat sotul acum multi ani, nu are copii mostenitori dar are un nepot din sora mostenitor. Eu sunt stranepotul din sora ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)