Am fost cercetat pentru savarsirea infractiunii de inselaciune cu fila cec, acum aproximativ o luna am fost chemat la SIF unde am dus anumite documente cerute de catre domnii de acolo, asta pentru a demonstra ca sunt nevinovat si ca totul s-a intamplat din rautatea unor oameni. Cei de acolo mi-au spus ca au finalizat cercetarile si ca voi primi o amenda, pentru ca partea vatamata dupa ce a introdus fila cec in banca a retras-o si a investit cu formula executorie.
As vrea sa stiu care ar putea fii cuantumul amenzii, exista un barem de la pana la, in cat timp va trebuii sa o platesc, a trecut o luna si inca nu am primit comunicarea acasa mai dureaza, si daca va fii prea mare si nu voi avea bani sa o platesc ce se va intampla?
cine va zis asta va indus in eroare.. nu e asa.. nu faceti decat daca e penala inchisoare in caz de neplata a amenzii nu daca e administrativa.. pentru amneda penala trebuie sa fie o hotarare judecatoreasca definitivad e condamnare a dvs la plata amenzii penale.. ptr amenda administrativa trebuie sa existe dispozitia procurorului care va constata ca fapta dvs nu intruneste elementele unei infractiuni
Am inteles deci pot sa-mi dea numai o amenda administrativa iar cuantumul ei presupun ca este cel spus mai sus 100-1000 lei iar daca nu o voi plati ma vor executa silit ( am fost intrebat de catre domnii de la sif daca am bunuri pe numele meu, pentru amenda penala inteleg ca trebuie sa fiu trimis in judecata , dosarul sa intre pe fond si amenda o va hotara un judecator printr-o hotarare ramasa definitiva si irevocabila.
Acum am inteles, as vrea sa stiu daca acesta amenda va fii trecuta in cazier si daca voi avea probleme pe viitor.