avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cuantum amenda administrativa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cuantum amenda administrativa

Buna ziua,

Am fost cercetat pentru savarsirea infractiunii de inselaciune cu fila cec, acum aproximativ o luna am fost chemat la SIF unde am dus anumite documente cerute de catre domnii de acolo, asta pentru a demonstra ca sunt nevinovat si ca totul s-a intamplat din rautatea unor oameni. Cei de acolo mi-au spus ca au finalizat cercetarile si ca voi primi o amenda, pentru ca partea vatamata dupa ce a introdus fila cec in banca a retras-o si a investit cu formula executorie.
As vrea sa stiu care ar putea fii cuantumul amenzii, exista un barem de la pana la, in cat timp va trebuii sa o platesc, a trecut o luna si inca nu am primit comunicarea acasa mai dureaza, si daca va fii prea mare si nu voi avea bani sa o platesc ce se va intampla?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:17, 23 Iunie 2010
Cuantumul amenzii va fii stabilit de organul de cercetare penala
Daca nu platiti amenda veti fii supus procedurii de executare silita
Bafta
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
cipri_h, utilizator
Amenda administrativa este intre 10 si 1000 lei.Cheltuielile judiciare avansate catre stat raman in sarcina inculpatului.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va fii amenda administrativa nu amenda penala, si in cazul in care nu platesc cineva mi-a spus ca poate fii schimbata amenda in privare de libertate?

Va multumesc
cine va zis asta va indus in eroare.. nu e asa.. nu faceti decat daca e penala inchisoare in caz de neplata a amenzii nu daca e administrativa.. pentru amneda penala trebuie sa fie o hotarare judecatoreasca definitivad e condamnare a dvs la plata amenzii penale.. ptr amenda administrativa trebuie sa existe dispozitia procurorului care va constata ca fapta dvs nu intruneste elementele unei infractiuni
Am inteles deci pot sa-mi dea numai o amenda administrativa iar cuantumul ei presupun ca este cel spus mai sus 100-1000 lei iar daca nu o voi plati ma vor executa silit ( am fost intrebat de catre domnii de la sif daca am bunuri pe numele meu, pentru amenda penala inteleg ca trebuie sa fiu trimis in judecata , dosarul sa intre pe fond si amenda o va hotara un judecator printr-o hotarare ramasa definitiva si irevocabila.
Acum am inteles, as vrea sa stiu daca acesta amenda va fii trecuta in cazier si daca voi avea probleme pe viitor.

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Fals si uz de fals si inselaciune. dumutaadrianred dumutaadrianred Buna ziua. O persoana are 2 dosare, unul de fals si uz de fals iar al doilea pentru inselaciune. Prima infractiune este savarsita in decembrie 2007 dar ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara contract bogdan2511 bogdan2511 Buna ziua, Societatea noastra a primit ca si garantie pentru plata unor facturi o fila CEC in alb si un bilet la ordin in alb. Deoarece clientul nu a mai ... (vezi toată discuția)