avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... modificare destinatie spatiu de locuit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

modificare destinatie spatiu de locuit

Buna, as dori sa stiu ce autorizatii imi trebuie pentru a face o modificare la locuinta parintilor care este o casa la soseaua principala in sensul ca as dori sa modific o camera de locuit in vederea amenajarii unui birou. Pentru acest lucru trebuie sa sparg fatada casei si sa aplic o usa.
Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 15:30, 23 Iunie 2010
Aveti nevoie de autorizatia de construire. Primul lucru este acela de a obtine un certificat de urbanism. Pe langa acesta dosarul in vederea obtinerii autorizatiei de construire trebuie sa cuprinda schita apartamentului si un proiect, realizat de un arhitect, cu modificarile dorite. La dosar mai aveti nevoie si de memoriul tehnic al apartamentului si fisele cadastrale ale acestuia. Dupa obtinerea acestor autorizatii, inclusiv un contract cu o firma de salubrizare pentru ridicarea molozului, puteti merge cu incredere la Inspectoratul de Stat in Constructii pentru a-si da acordul. Nu trebuie sa uitati nici de acordul vecinilor deoarece ei trebuie sa fie informati de cele ce vor urma sa se intample.

Desi lucrurile par dificile cel mai bun lucru pe care il puteti face este acela de a va interesa la primaria de care apartineti (este posibil ca pasii sa fie diferit de la caz la caz) de etapele pe care trebuie sa le parcurgeti, de suma pe care trebuie sa o platiti si de durata tuturor acestor pasi. Este bine sa actionati legal pentru a nu primi o amenda ce poate incepe de la 10 milioane (lei vechi).
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Darie Tudor, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare apartament...rog sfaturi Paraiah Paraiah Buna ziua am si eu cateva intrebari despre o modificare daca se poate. Stau intr-un apartament cu 2 camere in care bucatarie este delimitata de sufragerie ... (vezi toată discuția)
Spargere perete in apt. casandralin casandralin vreau sa sparg un perete in bucatarie si sa-mi fac iesire in balcon ( desteptul de arhitect care a facut blocul mi-a facut balconul la dormitor ). ce aprobari ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru demolare pluto pluto Am o constructie anexa a gospodariei realizata in 1965 si care este intr-un stadiu avansat de degradare . Este inregistrata si platesc impozit pentru ea . ... (vezi toată discuția)