avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ajutor insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ajutor insolventa

Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu sfaturi in situatia mea care este urmatoarea.
Firma noastra se ocupa cu comert imbracaminte fiind asociati de cetatenie romana si din UE in proportie de aproape 50-50%. Asociatii din UE sunt producatori ai produselor comercializate de noi. Cum aceste produse sunt imbracaminte si nu mai merge in criza, suntem in situatia de a inchide ultimele doua magazine. Nici lor nu merge, si marfa pe care o furnizau ei pana acuma ( brandul pe care reprezentam) nu o mai primim de luni de zile de la ei, numai promisiuni ca peste 2-3 zile fac transportul. Intre noi s-a nascut o intelegere inca la sfarsitul anului trecut - cand creditul luat acum 2 ani pentru firma a fost reesalonat - privind rambursarea creditului nostru bancar si a fost acela ca orice s-ar intampla platim ratele la banca prin creditari de patron din partea cetatenilor romani cat si din partea celor din UE in proportie de jumatate-jumatate . Acum asociatii din UE evita intr-una cazul, firma noastra comuna. Nu stim ce sa facem. Daca firma nu o sa mai produca peste cateva luni de zile cum o mai putem obliga pe ei prin lege sa cotizeze partea lor pentru a stinge datoriile si sa plateasca luna de luna jumatatea lor privind ratele? Precizez ca administratori suntem 2, unul cetatean roman si unul din UE. Pana la urma suntem in UE, suntem impreuna in firma, am luat creditul impreuna. Noi nu putem plati si nici nu este drept sa platim in locul lor . Problema este ca creditul este luat de la o banca din Romania, iar in caz de probleme primii trasi la raspundere cu cea mai mare probabilitate sunt cei cu cetatenie romana(deci noi).
Va rog ajutati-ne, ce masuri se pot intreprinde. Insolventa?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: axw , utilizator 15:40, 23 Iunie 2010
Nu cred că este cazul să vă inpacientaţi aşa de tare. Încercaţi să declaraţi starea de insolvabilitate şi faceţi un plan de redresare al firmei. În cazul în care nu ţine şi chiar vi se va declara falşimentul de către creditori, mai întâi se vor valorifica bunurile sopcietăţii. Dacă sumele nu ajung penteru pălata datoriilor artunci este probabil să fie solicitată de către cineva antrenarea răspunderii materiale a organelor de conducere, director, cont.şef, adminuistratori. Răspunderea materială este strict legată de motivele reţinute de către lichidatorul judiciar în raportul său preliminar. Aici vor fi detaliate toate cauzele.Dacă se constată că nu sunteţi vinovaţi de declinul societăţii şi că se datorează unor cauze obiective, criză etc. atunci nu veţi răspunde iar creditorii care au rămas cu sumele nerecuperate le vor trece pe pierderi. Cam asta deocamdată. Este bine spă discutaţi cu un practician în insolvenţă, contabil de meserie, care vă va spune mai multe.
Multumesc pentru raspuns.
As duce putin mai departe discutia cu precizarea ca, creditul luat de firma a fost garantata prin toti asociatii firmei cu BO avalizat si ca intelegerea noastra privind achitarea ratelor lunare din "buzunarele noastre" s-a nascut doar verbal. Noi am putea plati jumatate din ratele dar ei daca nu vin cu a lor?
Si mai sunt niste sume ramase neachitate la bugetul de stat care creste lent dar sigur lunar.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata rate restante- dupa reziliere leasing si predare bun axw axw Buna ziua, Am luat in leasing o masina in 2007 pe persoana juridica. Datorita situatiei economice in 2009 nu am mai putut plati ratele urmand ca in octombrie ... (vezi toată discuția)
Ridicare garantie credit bancar axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Ridicare garantie credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)