Buna ziua , am un SRL si as dorii sa stiu daca un alt SRL, ne poate solicita insolventa, deoarece am refuzat un BO in valoare de 10000ron, pt ca am avut contul blocat ?Cat tim trece de la inregistrarea la tribunal si pana la Executare BO, daca societatea va recurge la acest lucru?
Multumesc
Orice creditor care are o creanţă de recuperat de minim 10.000 lei sau şase salarii medii pe economie vă poate declara starea de insolvenţă.
Recuperarea creanţelor creditorilor de la o societate declarată falită presupune o procedură mai complexă care nu poate fi prezentată aici.
Oricum dacă nu aţi declarat recurs la deschiderea procedurii în termen de 10 zile de la comunicarea încheierii se poate trece la desfăşurarea procedurilor de lichidare.Odată cu edeschiderea procedurii se ia şi dreptul administratorilor de a reprezenta societatea şi a dispune de bunurile sale.
Orice creditor care are o creanta certa, lichida si exigibila , al carei prag depaseste 30.000 lei, poate sa solicite declansarea procedurii de insolventa.