avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cor vs cnfpa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cor vs cnfpa

Buna ziua.Am si eu o nelamurire si in rindurile de mai jos o sa va descriu situatia urmatoare:o persoana urmeaza niste cursuri organizate de CNFPA si obtine o diploma la terminare acestor cursuri(Tehnician topograf) se incadreaza in cadrul unei societati iar cei de la personal spun ca nu ii gasesc codul in COR ptr. ai opera in cartea de munca ,in schimb se gaseste in COR un alt cod ptr.meseria de topograf si ii opereaza in cartea de munca meseria de TOPOGRAF si nu pe cea de TEHNICIAN TOPOGRAF care se regaseste in nomenclatorul CNFPA.Ce spuneti s-a procedat corect din partea firmei de a nu ii trece in cartea de munca meseria care este recunoscut in baza diplomei obtinute .Care sint pasi ce trebuiesc urmati ptr . a ajunge la o intelegere .Oare se afla sub incidenta legii?Va rog mult astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 09:59, 25 Iunie 2010
Nu trebuie sa va faceti griji. In acte unde se specifica denumirea si codul (cartea de munca, revisal, stat de plata et.) veti figura cu functia de Topograf cor 311804, dar veti putea folosi denumirea de Tehnician topograf pe alte documente cum ar fi oferte, cereri, procese verbale, declaratii etc. iar cand va aparea in cor aceasta functie va vor modifica si pe contract.
Nu sunteti singurul cu astfel de problema, din fericire este minora. Este imortant ca fisa postului sa fie intocmita pentru functia de tehnician topograf.
Succes.
Aduceti discutia de fisa postului,nici in fisa postului nu se face referire la tehnician topograf.Acolo scrie doar atat topograf(topograful fiind defapt un muncitor care ajuta tehnicianul topograf) asta e nelamurirea mea cum poate sa se foloaseasca de tine pe o functie care de fapt ai calificare si este recunoscuta de autoritatile abilitate si iti opereaza in cartea de munca topograf adica esti ajutorul topografului .
nu este corect! trebuie sa scrie in fisa postului exact ceea ce faceti, adica tehnician topograf si acest fapt va fi dovada dumneavoastra la vechime in munca, experienta in domeniu.
1. Utilizarea Clasificarii ocupatiilor din Romania este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

2. Fisa postului trebuie sa contina atributiile pe care le indeplineste.

3. In c.i.m. se functie a fost trecuta?
Va multumesc ptr.raspunsurile date .Nu este trecuta in niciun fel de act nici in fisa postului si nici in c.i.m. cred ca o sa ma afecteze foarte mult la vechime ptr. ca una este sa lucrezi pe o anumita functie si alta sa ti se scrie o treapta mai jos in cartea de munca .Nu stiu cum sa procedez ptr. deja am 2 ani de cand s-a intimplat acest lucru .Oricum astept cu interes sa ma indrumati ptr a-mi recupera cea ce consider eu ca legislatia in vigoare mi-ar da dreptate.Va multumesc si astept raspunsurile dvs ca de fiecare data.Pa.

Alte discuții în legătură

Asimilare meserii idanys idanys topograf cod cor [b]311804[/b] cu ce meserii se asimileaza? agent hidrotehnic cod cor 712915 cu ce meserii se asimileaza? (vezi toată discuția)
Fisa postului Catza Catza Buna ziua , am si eu o nelamurire .. In fisa postului la capitolul I. Denumirea postului : Lucrator gestionar - Sef schimb III. Cod si definire post ... (vezi toată discuția)
Fisa postului pentru o functie in cim o alta lupu_alex12 lupu_alex12 Buna seara! In fisa postului, denumirea acestuia este de programator (COR 213102), in timp ce in contractul de munca am functia / meseria de ... (vezi toată discuția)