avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cor vs cnfpa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cor vs cnfpa

Buna ziua.Am si eu o nelamurire si in rindurile de mai jos o sa va descriu situatia urmatoare:o persoana urmeaza niste cursuri organizate de CNFPA si obtine o diploma la terminare acestor cursuri(Tehnician topograf) se incadreaza in cadrul unei societati iar cei de la personal spun ca nu ii gasesc codul in COR ptr. ai opera in cartea de munca ,in schimb se gaseste in COR un alt cod ptr.meseria de topograf si ii opereaza in cartea de munca meseria de TOPOGRAF si nu pe cea de TEHNICIAN TOPOGRAF care se regaseste in nomenclatorul CNFPA.Ce spuneti s-a procedat corect din partea firmei de a nu ii trece in cartea de munca meseria care este recunoscut in baza diplomei obtinute .Care sint pasi ce trebuiesc urmati ptr . a ajunge la o intelegere .Oare se afla sub incidenta legii?Va rog mult astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 09:59, 25 Iunie 2010
Am omis ceva si imi cer scuze .Inainte de a activa la prezenta firma am fost angajat la o alta firma 4 luni si culmea aceasta firma din urma in momentul in care am semnat c.i.m scria ca functia in cadrul firmei o sa fie cea de tehnician .Cum aceasta firma a putut gasi aceste coduri si firma la care activez de 2 ani nu a gasit .Asta este intrebarea .Ce ineres ar avea aceasta firma de a nu opera defapt in acte cea ce este al tau de drept.Va multumesc inca o data.
-cred ca firma unde ati lucrat va trecut denumirea de Tehnnician topograf dar codul cor este cel de topograf, se practica acest lucru, chiar si eu am trecut denumirea de Conducator auto dar codul cor era cel de sofer ... ideea este ca domeniul de baza sa fie acelasi, iar fisa postulyui este cea care face diferenta
-astfel ca nu este o problema acest fapt, dovada experientei dumneavoastra este fisa postului semnata de dumneavoastra si firma, data fiind aceeasi cu data angajarii din cartea de munca.
-daca mai aveti contractul de la firma anterioara spuneti-ne ce cod cor v-a trecut si vom vedea functia exacta.
Mi-ati cerut sa va dau codul ptr meseria de tehnician topograf.Ei bine codul este luat din nomenclatorul de meserii CNFPA si este 3112.3.14.Si inca ceva ,lucrul care ma incurca pe mine cel mai mult este ca in cazul in care as vrea sa lucrez in cadrul unei firme ce se ocupa cu receptia lucrarilor din p.dvd topografic adica sa lucrezi in consultanta nu iti da dreptul dacit daca ai un minim de ani vechime in executie.Deci pe mine asta ma nemultumeste ptr. ca deja am pierdut 2 ani in care daca domni la car activez in prezent imi treceau tehnician topo aveam un plus de 2ani dar din momentul in care sunt trecut ca topograf am minus 2 ani .Deci trebuie sa o iau de la inceput cu vechimea in executie vi se pare normal?Astept un raspuns Pa si sa aveti o zi buna si sper ca prin aceasta problema expusa de mine pe forum o sa isi gaseasca si alti colegi din breasla un raspuns.
- codul pe care l-am cerut este cel din contractul individual de munca de la firma unde ati lucrat inaite si ati spus ca v-a trecut ca si tehnician topograf...vedeti ca in contract la punctul E. Felul muncii trebuie sa scrie denumirea functiei plus un cod, ex: Topograf cod: 311804, sper ca aveti un exemplar de la fosta firma ( daca nu sunati si rugatii sa va dea codul COR din contract)
- in ceea ce priveste experienta in domeniu se poate adeveri si prin alte mijloace nu numai prin cartea de munca (fisa postului, lucrarile semnate de dumneavoastra, adeverinta sau recomandare de la angajator cum ca ati lucrat ca tehnician topograf timp de x ani)

-eu m-am uitat in COR si functia de tehnician topograf nu exista, sunt curioasa ce cod COR v-a pus firma unde ati lucrat inainte.
-va trimit site-ul unde puteti vedea Codul Ocupatiilor din Romania pe baza caruia se intocmesc contractele individuale de munca. Dupa ce gasiti codul din contractul de munca de la fosta firma, il introduceti in casuta pentru cauta si vedeti denumirea functiei.

Sper ca acum ati inteles dorinta mea de a vedea codul COR de la fosta firma.
[ link extern ]

O zi buna.

Atentie: codul COR nu este acelasi cu codul CNFPA.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
lorelayold76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asimilare meserii idanys idanys topograf cod cor [b]311804[/b] cu ce meserii se asimileaza? agent hidrotehnic cod cor 712915 cu ce meserii se asimileaza? (vezi toată discuția)
Fisa postului Catza Catza Buna ziua , am si eu o nelamurire .. In fisa postului la capitolul I. Denumirea postului : Lucrator gestionar - Sef schimb III. Cod si definire post ... (vezi toată discuția)
Fisa postului pentru o functie in cim o alta lupu_alex12 lupu_alex12 Buna seara! In fisa postului, denumirea acestuia este de programator (COR 213102), in timp ce in contractul de munca am functia / meseria de ... (vezi toată discuția)