avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangere contraventionala impotriva unui proces verbal ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangere contraventionala impotriva unui proces verbal incheiat de primarie

Buna ziua. Astazi am ridicat de la primarie un proces-verbal de constatare a contraventiei precum ca am construit fara autorizatie = amenda de 2.000 de lei. Vreau sa fac contestatie deoarece in legea 50/1991 la art.31 scrie ca daca constructia s-a facut inainte cu 2 ani de zile fata de constatare, atunci se prescrie contraventia, iar eu pot dovedi cu poze sau declaratii de la persoane care au fost acolo ca acea constructie este de acum 3 ani. Problema mea este ca lotul de pamant este extravilan, constructia este mica max 20 mp2, fara fundatie doar cu "butuci" de beton(un loc numai bun sa te relaxezi), iar ca sa intru in legalitate ( pentru gard si adapost de unelte), se pare ca am nevoie de procesul-verbal. intrebarea este: daca dupa contestatie , in cazul in care castig si nu trebuie sa platesc amenda o sa mai am procesul-verbal ca sa pot cere intrarea in legalitate. cei de la primarie mi-au spus ca cel mai bine ar fi sa platesc amenda si apoi cu procesul verbal atasat (cred) pot sa depun documentatia pentru intrare in legalitate (provizoriu pentru 2 ani, cu posibilitate de prelungire).
Cel mai recent răspuns: iulian7d , utilizator 19:15, 23 Iunie 2010
Pai daca deja veti castiga pe motiv de prescriptie, inseamna ca de aici incolo nu veti mai putea fi amendata niciodata.
Atunci de ce va mai trebuiesc alte documente si autorizatii de la primarie, si alea provizorii?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
se poate construi in extravilan :O
Legea 50/1991 prevede intr-adevar ca nu poti construi in extravilan decat anexe gospodaresti ale exploatatiilor agricole. Si normele de aplicare a acestei legi prevad acelasi lucru (Ordin MTCT 1430/2005). Definitia din lege este urmatoarea:
" - Anexe gospodăreşti ale exploataţiilor agricole"
Construcţiile situate în zone izolate în extravilan şi îndepărtate de localitatea de reşedinţă a lucrătorilor agricoli, menite să adăpostească maşini agricole, utilaje, mici ateliere, scule, alte bunuri ale acestora, inclusiv animale, precum şi spaţii pentru cazare temporară pe timpul campaniilor agricole."
Nu scrie ca trebuie sa aiba doar parter, sau parter si mansarda. teoretic poti sa ai la parter scule/animale si la etaj camere pentru cazare.
Imi cer scuze. Posibil sa castig. nu sunt sigur pana nu vad, dar nu vreau alte probleme dupa aceia, de aceea vreau sa intru in legalitate.
Deci, d-ule procmarci, sa inteleg ca daca voi castiga contestatia prin prescriptie nu o sa mai am treaba de acum incolo?

Alte discuții în legătură

Construire in extravilan GBBogdan GBBogdan Buna seara, Intentionez sa execut o constructie pe un teren proprietate personala, dar din cauza deschiderii mici trebuie sa ma rezum la a construi in ... (vezi toată discuția)
Constructie casa specific ferma viticola in extravilan filipopr filipopr Detin in propietate 7 hectare de vie in extravilan si doresc sa construiesc o casuta acolo dar nu de locuit si nici de vacanta pt ca detin una in localitatea ... (vezi toată discuția)
Cabana din bca poate fi construita in extravilan? ContSters219701 ContSters219701 Buna. Nu prea sunt in tema cu legislatia si as vrea sa construiesc in extravilan. Se poate construi pe proiect de cabana , din bca sau doar din lemn? Ce alte ... (vezi toată discuția)