Detin in propietate 7 hectare de vie in extravilan si doresc sa construiesc o casuta acolo dar nu de locuit si nici de vacanta pt ca detin una in localitatea respectiva.Intrebarea este care sunt primii pasi pt a face acest lucru pt ca stiu ca exista precedent in acesta caz .Precizez ca am fost la primarie dar mi s-a raspuns ca nu se poate !Va multumesc anticipat , m-ati scuti de multe drumuri pe la Inspectoratul in constructii .
Conform legii 50/1991 si art. 60(4) din Normele metodologice de aplicare a legii 50/1991, pe terenurile din extravilan se pot executa anexe gospodaresti ale exploatatiilor agricole...
Exploatatia agricola trebuie sa fie inscrisa in Registrul National al Exploatatiilor Agricole conform Ordinului comun nr. 620/567/2003 al MAPAM/MA
Definiţia EXPLOATAŢIEI AGRICOLE
Exploataţia agricolă este o unitate tehnico-economică de producţie agricolă care îşi desfăşoară activitatea sub o gestiune unică, indiferent de modul de deţinere şi forma juridică şi este administrată de un agricultor.
Unitatea tehnico-economică se caracterizează prin utilizarea în comun a forţei de muncă şi a mijloacelor (materiale, clădiri, terenuri, etc.) şi cuprinde toate animalele deţinute şi toată suprafaţa de teren utilizată integral sau parţial pentru realizarea unei producţii agricole;
Exploataţiile agricole pot fi formate din terenuri, animale şi mijloace necesare procesului de producţie agricolă, aparţinând unuia sau mai multor proprietari.
Suprafaţa totală de teren a exploataţiei agricole poate fi alcătuită din una sau mai multe parcele, amplasate în una sau mai multe zone ale localităţii sau în una sau mai multe diviziuni administrativ-teritoriale, gestionate în comun.
Gestiunea unică poate fi exercitată de către o persoană sau mai multe persoane în comun;
Produsele agricole sunt cele prevăzute în Nomenclatorul Naţional;
Agricultorul reprezintă o persoană fizică sau juridică, sau un grup de persoane fizice sau juridice, care au statut juridic conferit conform dreptului naţional, a căror exploataţie se găseşte pe teritoriul ţării şi care exercită o activitate agricolă;
Activitatea agricolă reprezintă producţia, creşterea animalelor sau cultivarea plantelor, cuprinzând recoltarea, creşterea şi întreţinerea animalelor sau menţinerea terenurilor în bună stare agricolă şi de mediu.
Daca va incadrati in cele de mai sus, puteti construi pe terenul in cauza anexe gospodaresti, asa cum sunt ele definite de legea 10/1995, modificata si completata: Prin anexe gospodaresti se intelege constructiile cu caracter definiv sau provizoriu menite sa adaposteasca activitati specifice complementare functiunii de locuire, care prin amplasarea in vecinatatea locuintei alcatuiesc impreuna cu aceasta o unitate functionala distincta.