avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... construire fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

construire fara autorizatie

Stimate doamne,stimati domni,
Care ar fi riscul ,in cazul in care as fi actionat in justitie de catre un vecin(care initial si-a dat acordul verbal),pt.edificarea unei extinderi,fara autorizatie de construire,desi documentatia este in derulare,iar extinderea respectiva respecta toate distantele fata de vecini si cotele de inaltime impuse de catre certificatul de urbanism,neincalcand alte proprietati?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:01, 23 Iunie 2010
O amenda usturatoare cu siguranta (si asta v-o poate da primaria, doar la sesizarea vecinului, fara a mai merge pe la instanta)...
Dvs spuneti ca realizati o extindere pe terenul dvs si respectati regulile din dreptul civil dar nu aveti autorizatie de construire.
Intrebarea este la ce si-a dat acordul vecinul dvs?

Aveti obligatia sa intrati in legalitate. Mergeti la Primarie, fie la compartimentul Corp Control fie la Disciplina in constructii si rezolvati problema. Este foarte probabil sa primiti o amenda.
ce "dreapta" este legea... mergi anunti si ceri sa fi trecut in legalitate si drept recompensa primesti amenda. oare asa nu se incurajeaza statul in stare de ilegalitate cu constructii fara autorizatie???
=D>
Prin urmare,atata vreme cat actele sunt in derulare,pt.primirea autorizatiei si intrarea in legalitate,singurul risc ar fi amenda si nicidecum demolarea,chiar daca s-ar ajunge in instanta,nu?Deci instanta n-ar da ca solutie demolarea...
Stati ca nu inteleg ceva: pai ori sunt actele in derulare, ori dvs. ati si edificat constructia si abia apoi urmariti obtinerea autorizatiei? Pentru ca daca ati construit inainte de autorizatie, iar ce ati facut dvs. acolo nu se incadreaza in PUG si regulamentul general de urbanism al localitatii, iar finalitatea va fi refuzul eliberarii autorizatiei din varii motive, primaria cam are dreptul sa vina cu buldozerul si sa darame...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in legalitate constructie fara autorizatie - chemare in instanta obligatie de a face andreea2006ex andreea2006ex Buna seara. Va atrag atentia cu o problema aparent fara rezolvare . Am construit o extindere in anul 2011 fara autorizatie de construire strict din motive ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de constructie alex voiculescu alex voiculescu buna ziua am si eu o problema.am construit o locuinta la un metru de limita de proprietate si cei de la primarie nu pot sau nu vor sa mi elibereze autorizatia ... (vezi toată discuția)
Extindere si etajare casa pe o parcela care nu are latimea minima de 12 metri conform p.u.g. parcela are 9.65 metri front stradal si o constructie veche emiladam emiladam Buna ziua vecini mei vor sa construiasca o extindere si etajare in imediata vecinatate a constructiei proprietatea mea noi avand partial constructiile lipite ... (vezi toată discuția)