avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... punere in legalitate constructie fara autorizatie - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

punere in legalitate constructie fara autorizatie - chemare in instanta obligatie de a face

Buna seara. Va atrag atentia cu o problema aparent fara rezolvare .
Am construit o extindere in anul 2011 fara autorizatie de construire strict din motive de lipsa spatiului de locuit ( eu cumparand un teren cu 30 mp de constructie).
Nu am putut face autorizarea extinderii din cauza terenului care se afla in indiviziune cu vecinii , vecini care pana in septembrie 2014 nu au vrut sa colaboreze in vederea iesirii din indiviziune si nici nu au vrut sa dea declaratie in favoarea mea privind constructia de pe terenul meu.#-o
tot respectivii vecini in septembrie 2014 m-au reclamat la Politia locala privind constructia.
Dupa ce am fost amendata , mi-au pus termen de intrare in legalitate luna decembrie 2014, termen pe care nu l-am putut respecta din cauza birocratiei.- respectiv: am depus cerere de urbanism care mi-a fost respinsa pe motiv ca nu am retragere laterala fata de gardul vecinului de 3 metri ( eu avand 2.5) ,am iesit din indiviziune, am trecut constructia noua pe cadastru si intabulare cu mentiunea " fara acte", am inscris constructia la taxe si impozite, cu plata retroactiva a taxelor di 2011,si iar am depus alta cerere de urbanism in martie.
In timp ce eu faceam toate astea Politia locala m-a dat in judecata cu obligatia de a face respectiv sa demolez constructia pentru ca nu am respectat termenul dat de ei pentru obtinerea autorizatiei.
am primit citatia si cererea lor , acum lucrez la intampinare pentru a ma apara.
problema se pune in sensul in care Primaria nu intentioneaza nici acum sa imi dea Urbanismul pe acelasi motiv ca nu am 3 metri de la casa la gardul vecinului si ca nu se mai face PUD pentru intrarea in legalitate .
Ce ma sfatuiti sa fac in conditiile in care vreau sa intru in legalitate eventual pe cale judecatoreasca si sa anulez cererea lor de demolare .
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 07:53, 8 Aprilie 2015
Există un principiu în drept care spune că nimeni nu poate invoca în apărare propria culpă. Prin urmare cred că nu aveți șanse de câștig deoarece ați efectuat o construcție fără autorizație(o faptă ilicită), ați depășit termenul impus pentru intrarea în legalitate iar în prezent doriți ca primăria să dispună o AC cu încălcarea prevederilor legale cu privire la amplasarea construcției. față de proprietățile vecine, ceeace ar însemna o contravenție

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o magazie si un gard ....sunt in tribunal danacoman danacoman Buna ziua tuturor ! Am nevoie de un sfat care m-ar putea ajuta sa ies cu bine din urm. situatie: in anii 2008-2009 am construit FARA AUTORIZATIE o anexa ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)
Construire fara autorizatie johnfreddie johnfreddie Stimate doamne,stimati domni, Care ar fi riscul ,in cazul in care as fi actionat in justitie de catre un vecin(care initial si-a dat acordul ... (vezi toată discuția)